SwitchBot Сензор за движение и контакт, две джаджи за автоматизиране на вашия дом

Съдържание:

SwitchBot Сензор за движение и контакт, две джаджи за автоматизиране на вашия дом
SwitchBot Сензор за движение и контакт, две джаджи за автоматизиране на вашия дом
Anonim

Със сигурност си мислите, че трябва да смените всички продукти в дома си, за да създадете интелигентен дом, но не. SwitchBot има джаджи, които правят устройствата, които вече притежавате интелигентни (спестявайки ви много пари).

SwitchBot Curtain е добър пример за това, но този път ще говорим за последните две джаджи, които пуснаха. Новият сензор за движение SwitchBot и контактен сензор SwitchBot.

Можете да накарате климатика или осветлението да се включват автоматично, когато пристигнете в дома си, да получавате известия на мобилния си телефон, когато някой се опитва да влезе в него и много повече…

Всяко устройство може да изпълнява различни функции самостоятелно или заедно с други притурки в екосистемата SwitchBot. Нека да видим какво прави всеки от тях, колко струват и къде да ги вземем.

SwitchBot Motion Sensor, малък детектор за движение и светлина: за създаване на сцени

сензор за движение switchbot
сензор за движение switchbot

SwitchBot Motion Sensor е двоен сензор с размери само 2,1 x 2,1 x 1,2 инча. Има PIR сензор за движение за откриване на присъствието на хора и светлинен сензор за откриване на светлина, така че можете да разберете дали човешката дейност се извършва през деня или през нощта

Сам по себе си той може да изпраща известия до мобилния ви телефон, когато някой пристигне или напусне място, или когато светлината се промени. Но ако го комбинирате с други джаджи на SwitchBot, ви позволява да създавате сцени като тези:

  • Автоматично включване на осветлението, когато влезете в тъмна стая.
  • Комбиниран с бота SwitchBot

  • Включвайте уредите, когато минавате близо до тях (като овлажнител, вентилатор или климатик) автоматично.
  • Комбиниран с SwitchBot Bot и SwitchBot Hub Mini

  • Изпращайте сигнали за нарушители и ги записвайте.
  • Комбиниран със SwitchBot Indoor Cam и SwitchBot Hub

сензор за движение switchbot под леглото
сензор за движение switchbot под леглото

В случай, че се чудите, тази джаджа има обхват на откриване до 9 метра: 110° хоризонтално и 55° вертикално.

Страхотното на SwitchBot Motion Sensor е, че се монтира лесно навсякъде благодарение на подвижната си магнитна основа. В допълнение, той е съвместим с Alexa и Google Assistant, може да запазва историята на всичко, което открие, и има живот на батерията от 3 години (използва 2 AAA батерии).йени

Къде да вземете сензора за движение SwitchBot на най-добра цена?

Сензорът за движение SwitchBot вече е наличен на официалния уебсайт на производителя, където можете да го получите по-евтино от където и да било другаде. Цената му е само €21. Използвайте този бутон, за да получите своя:

SwitchBot Contact Sensor, контактен сензор за откриване дали някой влиза или излиза от къщата ви

сензор за контакт на switchbot
сензор за контакт на switchbot

Контактният сензор SwitchBot е контактен детектор за инсталиране на врати или прозорци и по този начин да знае кога са отворени или затворени. С него можете да създавате интелигентни сцени в зависимост от това дали влизате или излизате от къщата, например. Състои се от две части: контактен сензор, който е с размери само 2,8 x 1 x 0,9 инча, и магнит, който е от другата страна на вратата и е с размери 1,4 x 0,5 x 0,5 инча.

Ето някои сцени, които можете да създадете с тази притурка:

  • Автоматично изключване на светлините, когато излизате от дома, и включване на светлините, когато влезете. Същото може да се направи с уреди и дори завеси.
  • Изисква допълнително: SwitchBot Bot, SwitchBot Hub Mini или SwitchBot Curtain

  • Изпратете сигнал до мобилния си телефон, когато някой отвори вашия хладилник, шкаф или чекмедже. Не само за врати и прозорци!
  • Допълнителни изисквания: SwitchBot Hub Mini

сензор за контакт на switchbot на вратата
сензор за контакт на switchbot на вратата

Обхватът на откриване на тази джаджа е до 5 метра: 90° хоризонтално и 55° вертикално. Когато инсталирате, моля, имайте предвид, че разстоянието между сензора и магнита трябва да бъде по-малко от 30 mm.

Контактният сензор SwitchBot също е съвместим с Alexa и Google Assistant, неговата автономност достига 3 години (използва 2 AAA батерии) и е в състояние да пази история на всичко, което има трупи.

Къде да вземете сензора за контакт SwitchBot на най-добра цена?

От официалния уебсайт на SwitchBot можете да получите този контактен сензор SwitchBot само за 21 €, като използвате този бутон:

Доставка от Испания, Съединените щати, Италия, Франция, Германия и Холандия, без допълнителни данъци и скрити такси.

Препоръчано: