Xiaomi Mi Band ще измерва телесната ви температура

Съдържание:

Xiaomi Mi Band ще измерва телесната ви температура
Xiaomi Mi Band ще измерва телесната ви температура
Anonim

В тези времена на пандемия контролът върху здравето ни се превърна в приоритет. Следователно умните часовници и мобилните телефони, които измерват телесната температура, са на мода. Не забравяйте, че температурата е често срещан симптом на много заболявания, които ни заобикалят Очевидно Xiaomi е много наясно с всичко това и вече подготвя майсторски ход за радостта на всички ваши потребители.

И наскоро беше открито, че в кода на официалните приложения на Xiaomi за носими устройства има функция, която ясно показва „измерете температурата с помощта на вашия часовник“Тази функция, или поне част от него присъства във всички Xiaomi Mi Bands (с изключение на 1) и в Amazfit Band 5. Възможно ли е Xiaomi Mi Band да измерва телесната температура? Обсъждаме го по-долу.

За да може вашият Xiaomi Mi Band да измерва температурата ви

xiaomi mi band може да измерва температурен код
xiaomi mi band може да измерва температурен код

В кода на приложението на Xiaomi за неговите смарт ленти, който виждате на изображението по-горе, можем да видим, че функцията за измерване на температурата е във фаза на тестване в моментаКакво виждаме са инструкции, показващи, че резултатът от измерването на температурата, направено от часовника, трябва да се сравни с външно референтно устройство, като например живачен, цифров или инфрачервен термометър.

Тези тестове се извършват чрез едновременно измерване на определена част от тялото с еталонния термометър и часовника. Това, което Xiaomi търси с това, е да види границата на грешка в отчитането на температурата, която вашият часовник има и по този начин да го коригира, докато измерването стане приемливо.

xiaomi mi band 5 препоръчва смарт лента
xiaomi mi band 5 препоръчва смарт лента

Очевидно смарт лентите, които имат тази функция, са класифицирани като „Устройства, които поддържат получаване на температурна статистика“. Които са? Xiaomi Mi Band 2, 3, 4 и 5, както и Amazfit Band 5. Въпросът за милион долара е… как Xiaomi Mi Band ще измерва температурата, ако нямат ли датчик за него? И това е, че освен това те нямат метална част, която да служи за измерване на телесната температура както часовниците, които имат тази функция от фабриката.

Като се има предвид ситуацията, единствената възможна възможност е Xiaomi Mi Band отчита температурата със своя сензор за сърдечен ритъм Това би било възможно, тъй като повишаването на телесната температура обикновено предизвиква увеличаване на ударите в минута. Следователно гривните могат да измерват тази промяна в сърдечната честота и да я свържат с повишаването на температурата. Тоест те ще измерват температурата индиректно, което предполага известна грешка.

Както и да е, би било чудесно, ако Xiaomi най-накрая стартира тази функция, дори и да не е много надеждна, защото поне ще служи като отправна точка за справка с повече прецизно устройство в случай на необходимост.

Препоръчано: