Преглед на Ultenic T10: прахосмукачка робот, която се изпразва сама

Съдържание:

Преглед на Ultenic T10: прахосмукачка робот, която се изпразва сама
Преглед на Ultenic T10: прахосмукачка робот, която се изпразва сама
Anonim

Прахосмукачки-роботи има много на пазара, но малко имат способността да се изпразват сами. Един от тях е Ultenic T10, който имахме възможност да тестваме и наистина ни изненада. Можете да делегирате на този робот задачата да прахосмуче и мие къщата ви и по този начин забравете за почистването напълно, той ще направи всичко сам Той ще картографира стаите, ще ги почисти и ще се изпразни автоматично без вашата помощ.

И все пак цената му е подобна на всяка друга прахосмукачка робот от висок клас. Ultenic T10 е един от най-добрите прахосмукачки-роботи, които някога сме виждали и смятаме, че си заслужава парите. Има много полезни функции, които улесняват живота ви и които други роботи, които си струват същото, нямат. Ако комфортът и чистотата на вашия дом са важни за вас, ще харесате Ultenic T10. И се продава в Prime Day!

Ultenic T10: пълният преглед на испански

ultenic t10 отзад
ultenic t10 отзад

Ultenic T10 е много завършена прахосмукачка-робот от висок клас. Има голяма всмукателна мощност, лазерна навигация и технология за мулти-картиране от най-ново поколение, система за самоизпразване, 8 режима на почистване, автономност от около 4 часа и лесно управление чрез приложението или с глас.

Спецификации на Ultenic T10

Характеристики Ultenic T10
Размери и тегло 35 см диаметър x 9,8 см височина. 3, 6 Kg.
Захранване 3000 PA.
Сензори Предни инфрачервени сензори против сблъсък, странични сензори за откриване на земята и LiDAR лазерен радар за домашно картографиране.
Автономия До 250 минути благодарение на своята батерия от 5200 mAh. Връща се автоматично към своята станция за зареждане.
Капацитет на чантата 4, 3L (за около 2 месеца).
Връзки WiFi. Съвместим с Alexa и Google Home. Има интелигентна лазерна навигационна система с множество карти. С приложение за Android и iOS.
Характеристики Прахосмукачки и мопове, дори едновременно. С 4 режима на почистване (сух, леко сух, стандартен и леко влажен) и 4 режима на общо почистване (автоматично почистване, селективно почистване, почистване на места и почистване на ръбове). С автоматично източване.

Преди да се задълбочим в подробностите относно неговите спецификации, нека поговорим за неговия дизайн и как изглежда.

Как е Ultenic T10?

Ultenic T10 е първокласна прахосмукачка робот: идва добре опакована, дизайнът му е добър, бял е в цвят слонова кост и покритието му създава усещане за лукс По отношение на материалите, той е изработен от пластмаса по цялата си структура, въпреки че има метални детайли и защитна силиконова лента, която го прави да изглежда още по-високо качество.

Отгоре има два бутона, за да можете лесно да го управлявате:

 • Бутон Начало: Натискането му ще върне робота към базата за зареждане след почистване.
 • Бутон за захранване: Използва се за включване или изключване на робота, стартиране на цикъл на почистване и поставяне на пауза или възобновяване на почистването.

Тези бутони също служат като светодиоди, които ви казват работното състояние и нивото на зареждане на робота.

ultenic t10 бутони и дистанционно
ultenic t10 бутони и дистанционно
лидарен радар ultenic t10
лидарен радар ultenic t10
джанти ultenic t10
джанти ultenic t10
ултраник t10
ултраник t10

Ако погледнем дъното му, откриваме две колела, които могат да преодолеят максимален спад от 2,5 cm, централно колело, което да се върти на 360° и четка с ширина 17 cm.

Този робот има вътре контейнер 2 в 1, който може да се извади за измиване и служи като контейнер за вода и прах. По отношение на капацитета, говорим за 280 ml прах и 300 ml вода Това може да не изглежда много, но не забравяйте, че роботът идва със зарядна база, която ще изпразва резервоара от прах всеки път, когато роботът приключи с почистването.

Всъщност базата за зареждане е точно отличителният аспект на Ultenic T10. Защото чрез автоматичното изпразване на робота елиминира едно от най-мързеливите неща за днешните роботи: необходимостта да ги изпразвате и почиствате всеки ден. Разбира се, по време на засмукване на резервоара, зареждащата база издава силен шум, който може да ви притесни малко, тъй като е много мощен. За щастие трае само няколко секунди.

ultenic t10 отворена чанта
ultenic t10 отворена чанта
ultenic t10 затворена чанта
ultenic t10 затворена чанта
снимка
снимка
ultenic t10 база за зареждане отзад
ultenic t10 база за зареждане отзад

Капацитетът на основния депозит за зареждане е за около 50 употреби и роботът ще ви уведоми, когато е пълен. Този депозит има торба, която се поставя много лесно и има система за изваждане директно затворена, без да излиза прах.

Що се отнася до аксесоарите, носете следното:

 • 2 HEPA филтри (препоръчва се смяна на всеки 2 месеца).
 • 2 филтърни пяни (препоръчва се смяната им на всеки 2 месеца).
 • 2 Easy Attach Mops.
 • 2 странични четки.
 • 1 инструмент за почистване.
 • 3 чанти за съхранение на основа за зареждане.
 • 1 дистанционно управление за управление на робота, без да се налага да използвате мобилното устройство.

Въпреки че идва със собствено дистанционно, можете също да управлявате Ultenic T10 с неговото приложение и с вашия глас през Google Home и Alexa Въпреки това от дистанционното можете да управлявате всички функции без проблеми. Това го прави идеален за всякакъв тип хора, дори ако са възрастни хора без познания по технологии (кажете им на кой бутон започва да работи и това е!).

Колко добре работи Ultenic T10 и вакуумира?

Ultenic T10 е многофункционален робот, който прахосмука и почиства. Благодарение на голямата си батерия от 5200 mAh, той има обхват от около 280 минути за почистване на къща с площ до 260 квадратни метра с едно зареждане.

Нещо, което наистина ни изненада, е колко бързо е картографирането. След като го включих в основата си и без да го местя, той вече имаше 80% от картографирането на стаята. И изобщо не се справя зле: картата, която създава, е доста надеждна. Освен това ви позволява да зададете зони: всекидневна, кухня, спалня, баня… и по този начин да изберете почистване по зони. Дори ви позволява да изберете кои зони не искате да почиствате.

ultenic t10 дистанционно управление
ultenic t10 дистанционно управление
ultenic t10 филтър
ultenic t10 филтър
ultenic t10 резервоар и други части
ultenic t10 резервоар и други части
ultenic t10 без депозит
ultenic t10 без депозит

Нека си припомним, че този робот използва LNS 3.0 базирана на лазер навигационна система, която му позволява да сканира на 360° и да открива обекти, стени и препятствия, преди да се сблъска с тях. Освен това има технологията Ultra Carpet Boost, с която може автоматично да увеличи мощността на засмукване, когато е върху килим.

Y има три режима на почистване:

 • Eco: много нисък шум, 280 минути автономност и почиства праха върху твърди подове.
 • Нормално: Най-доброто за ежедневно почистване. Дава средна мощност на засмукване и консумацията на батерията е умерена, както и шумът.
 • Hyperdrive: Позволява ви да вакуумирате с максимална мощност от 3000 PA за почистване на килими и големи частици от твърди подове. Най-доброто за дълбоко почистване, въпреки че намалява много автономността.

Най-хубавото е, че дори и в най-мощния режим, произвежда не повече от 60 dB шум, което е съвсем приемливо. Трябва също да се спомене, че Ultenic T10 може да почиства с четири различни нива на дозиране на вода. Благодарение на това той може да извършва много старателно ежедневно почистване и дори да премахва петна от пода, в зависимост от това как го конфигурирате.

Приложението Ultenic ви позволява да правите много неща

приложение ultenic t10
приложение ultenic t10

Ultenic T10 лесно се синхронизира с приложението си, което е на испански, само за няколко минути. Какво може да се направи с приложението? Контролирайте основните функции на робота (изключване, включване, избор на режим на почистване и т.н.) и се насладете на следните функции:

 • Предупреждения за нивото на водата при използване на режим моп.
 • Бутон за намиране на прахосмукачката, в случай че не я виждате.
 • Изберете интензитета на светлината на прахосмукачката или просто я оставете изключена.
 • Сигнали за филтриране и четка за състояние, за да знаете кога да ги промените.
 • Задайте честотата на засмукване на робота: след всяка употреба, на всеки 2 или на всеки 3.
 • Изберете да не почиствате определени зони с прахосмукачка.
 • Планирайте часове за почистване, както и изберете часове „не безпокойте“.
 • Режим на дистанционно управление.

В допълнение, приложението поддържа запис на всички почиствания и подробности: почистена площ и повърхност, карта, час, време и т.н. Това е много полезно, когато не си спомняте дали вече сте почистили дадена област. Между другото, не малка подробност: роботът има глас на испански и може да се чуе ясно.

Нашето мнение за Ultenic T10: Струва ли си да го купите?

ultenic t10 си заслужава
ultenic t10 си заслужава

Ultenic T10 е лесна за използване, прецизно картографирана прахосмукачка-робот със система за самоизпразване, която почиства дома ви , без да се налага да се притеснявате да го изпразвате седмици наред Вакуумира и изтърква много ефективно и истината е, че не открихме нито един отрицателен момент.

Разбира се, цената му от €599 може да е малко висока за мнозина, но на този Prime Day можете да го получите само за €499 Но имайте предвид, че има спецификации от висок клас, които си заслужават. Няма да намерите други самоизпразващи се роботи прахосмукачки на по-ниска цена от тази.

В крайна сметка, ако можете да си го позволите, ви препоръчваме 100% да закупите тази прахосмукачка-робот Ultenic T10. С него къщата ви ще се почисти на 100% (тъй като няма да се налага да я изпразвате). Ако имате домашни любимци у дома и искате да почиствате с прахосмукачка всеки ден, без да се притеснявате за нищо, това ще бъде най-добрият ви съюзник.

Препоръчано: