Разликите на Opera GX с нормалния браузър

Съдържание:

Разликите на Opera GX с нормалния браузър
Разликите на Opera GX с нормалния браузър
Anonim

Opera GX е новият браузър, за който всички говорят Причината? Тъй като това е браузър за геймъри, според начина, по който компанията разработчик го продава. Това е нещо безпрецедентно на пазара, тъй като няма прецеденти за подобно нещо. От пускането на Opera GX обаче има много съмнения около нея.

Въпроси като какво го прави толкова специален? Какво означава да си браузър за геймъри? И колко е по-различна от стандартната Opera? Днес ще отговорим на всички тези въпроси, защото тествахме Opera GX за мобилни устройства и ще изброим всички нейни разлики с нормалния браузър.

Opera GX е браузър за геймъри, но не и за игри

разлики между opera gx и нормална мобилна опера
разлики между opera gx и нормална мобилна опера

Противно на това, което може да изглежда, Opera GX няма да ви помогне да играете по-добре като мобилен геймър, да имате по-малко забавяне, да получите повече FPS или нещо подобно. В действителност Opera GX е уеб браузър като всеки друг, само с няколко допълнения за тясна аудитория.

Да, браузърът е проектиран от самото начало и има добре разграничен интерфейс от конкуренцията, адаптиран към изискванията на играчите и с определени изключителни функции. С него обаче можете да правите това, което можете с всеки друг браузър:

  • Прегледайте всяка уеб страница, която искате.
  • Търсене в Google, Yahoo, Bing или други търсачки.
  • Посетете любимите си стрийминг и социални платформи.
  • Запазване на отметки и още.

А разликите по отношение на стандартната Opera за мобилни телефони? Ще говорим за тях, защото има такива, но искахме да изясним нещо: да говорим за Opera GX като „браузър за геймъри“е нещо, което е по-близо до реалността, отколкото да говорим за „геймърски браузър“. Сега да, нека да разгледаме разликите.

Всички разлики между Opera GX и нормалната Opera на мобилни устройства

интерфейс на opera gx android
интерфейс на opera gx android

Както споменахме, Opera GX споделя много функции на стандартната Opera, като блокиране на реклами, блокиране на копаене на криптовалута, синхронизиране на данни с компютъра (My Flow) и плюс. Opera GX обаче има и някои забележителни разлики, те са:

  • Потребителският интерфейс на Opera GX е напълно различен от този на нормалната Opera, с дизайн, много по-ориентиран към вкусовете на геймърския пазар. Темата също може да се персонализира с различни цветове като в Opera, така че не е нова.
  • Opera GX има секция, наречена GX Coner, която ви показва календар с предстоящи версии и актуализации на игри на различни платформи.
  • Свързан е със Steam, IGDB, G2A и други услуги, за да ви изпраща новини за оферти и безплатни игри.
  • Секцията с новини на Opera GX предлага само новини, свързани със света на видеоигрите, докато нормалната Opera ви показва новини от всякакъв вид.
  • Въпреки че могат да бъдат променяни, Opera GX включва преки пътища към различни платформи, представляващи интерес за геймърите като Twitch, YouTube, Reddit и други.
  • Opera GX включва “FAB”, бутон, който при натискане ви позволява да извършвате бързо търсене в Google, без да се налага да отивате на неговата страница. Това е като пряк път към лентата за търсене на Opera.

Както можете да видите, Opera GX не е браузър, който е далеч от стандартната Opera. Въпреки това десктоп версията има някои други страхотни функции, които бихме искали да видим в мобилното приложение. Без да навлизаме твърде дълбоко, Opera GX за компютър има: ограничител на RAM паметта, ограничител на процесора, поддръжка на системи за контрол на RGB светлината и други.

Сега знаете всички разлики между Opera GX за мобилни устройства и нормалната Opera, така че просто трябва да я изпробвате. Не забравяйте, че Opera GX е безплатна и достъпна за Android и iOS чрез техните официални магазини, така че опитайте.

Препоръчано: