Как да контролирате климатика си от мобилния си телефон само за €15

Съдържание:

Как да контролирате климатика си от мобилния си телефон само за €15
Как да контролирате климатика си от мобилния си телефон само за €15
Anonim

Да имате дистанционно управление за всяко устройство и уред в дома си е объркано и много непрактично. Не би ли било по-добре да контролирате всичките си устройства с едно дистанционно? За щастие, днес е възможно превърнете мобилния си телефон в универсално дистанционно управление за климатик, телевизор, звукова лента и др. И не, не е необходимо вашият мобилен телефон да има вграден инфрачервен излъчвател, за да контролира всичко в дома ви.

Всъщност единственото нещо, от което се нуждаете, за да управлявате домашните си уреди от мобилния си телефон, е малка джаджа, която струва само 15 €. След това ще ви кажем какво представлява и как се използва.

За да можете да управлявате вашия климатик от мобилния си телефон с Broadlink RM Mini3

Broadlink RM mini 3
Broadlink RM mini 3

Broadlink RM Mini3 е устройство, което е с размери само 5,5 x 5,5 x 6,45 см и тежи 80 грама. Тази джаджа има инфрачервен излъчвател и се свързва с вашия домашен WiFi за връзка с вашия смартфон.

Използвайки го като мост между вашия мобилен телефон и вашите устройства, Broadlink RM Mini3 ще ви позволи да контролирате всяко устройство с инфрачервен приемник (като климатик или телевизор) от вашия телефон. Сякаш това не е достатъчно, той е съвместим с Alexa и Google Home.

В момента можете вземете Broadlink RM Mini3 на разпродажба само за €15 в Amazon, като използвате този бутон:

Стъпки, за да започнете да използвате Broadlink RM Mini3

Настройка на Broadlink RM mini 3
Настройка на Broadlink RM mini 3

След като вземете тази джаджа в ръцете си, можете да започнете да я използвате, за да контролирате вашия климатик и други устройства от мобилния си телефон по следния начин:

  • Първото нещо, което трябва да направите е да инсталирате приложението Intelligent Home Center на мобилното си устройство (работи и на iPhone).
  • Сега, включете Broadlink RM Mini3 в захранването с включения USB кабел и той автоматично ще се включи.
  • От приложението свържете Broadlink RM Mini3 към вашия домашен WiFi.
  • След като се свържете, от същото приложение изберете устройствата, които искате да управлявате с мобилния си телефон. Broadlink RM Mini3 е официално съвместим с 80 000 различни уреда, но ако вашият не е в списъка, можете да го добавите.
  • След това ще бъдете помолени да именувате устройствата. Най-добре би било да използвате общи имена, така че когато използвате гласов контрол, да можете да давате команди като „включи телевизора“или „изключи ефира“.

Това е! След като завършите тази настройка, можете да използвате приложението Intelligent Home Center на мобилния си телефон като универсално дистанционно управление за вашите устройства. Между другото, от това приложение можете да правите други интересни неща като планиране на автоматичното включване на вашия климатик, създаване на сценарии и активиране на съвместимост с Alexa или Google Home, за да управлявате устройствата си с глас.

Като се има предвид цената му от само €15, смятаме, че този Broadlink RM Mini3 много си заслужава. Подобрете качеството си на живот и особено удобството да контролирате устройствата си у дома.

Препоръчано: