Новият TCL mobile побеждава P30 Pro в DxOMark

Съдържание:

Новият TCL mobile побеждава P30 Pro в DxOMark
Новият TCL mobile побеждава P30 Pro в DxOMark
Anonim

TCL обнови своя каталог с пускането на три телефона: TCL 20L, 20L+ и 20 Pro 5G. Моделът Pro е смартфон за почти €600, който поставя цялото месо на скарата TCL 20 Pro 5G се откроява със своя 6,67-инчов извит екран с AMOLED панел и своя процесор Snapdragon 750 5G.

Но има още един страхотен детайл от този мобилен телефон, който не можете да пропуснете. Говорим за вашата камера. DxOMark вече тества TCL 20 Pro 5G и резултатът, който получи, ще ви изненада. Искате ли да знаете повече? Тогава останете, защото тук ще видите всички подробности за новините.

TCL 20 Pro 5G има висок резултат на DxOMark

TCL 20 Pro 5G има висок резултат на DxOMark
TCL 20 Pro 5G има висок резултат на DxOMark

Това беше разкрито от DxOMark на неговия уебсайт. По-конкретно, TCL 20 Pro 5G получи 117 точки в бенчмарк тестовете. Ето защо този мобилен телефон влиза със стил в класацията на DxOMark, тъй като се намира в таблицата над Huawei P30 Pro и Samsung Galaxy S21 и S21+.

TCL 20 Pro 5G има четворна задна камера с 48 MP основен сензор, 16 MP широкоъгълен, 5 MP макро сензор и 2 MP сензор за дълбочина. Въпреки това вече знаем, че повече камери на мобилен телефон не винаги означават по-добри снимки.

И така, какво видяха в DxOMark, за да дадат на TCL 20 Pro 5G 117 рейтинг точки? Е, тогава ще ви покажем.

TCL 20 Pro 5G DxOMark Резюме на теста

TCL 20 Pro 5G обобщен тест DxOMark
TCL 20 Pro 5G обобщен тест DxOMark

Както можете да видите от изображението по-горе, TCL 20 Pro 5G се откроява по няколко начина. Един от най-важните е резултатът му от 124 във фотографската секция Според DxOMark мобилният телефон постига страхотна експозиция на изображенията при правилните условия на осветление. От своя страна този смартфон предлага много добър динамичен обхват и баланс на бялото.

Въпреки това, фотографският капацитет на TCL 20 Pro 5G се намалява в среди със слаба светлина. В тези ситуации обикновено нощният режим на камерата се проваля доста и се налага да се активира светкавица (нещо, което много влошава качеството на снимките).

Мобилният не изостава по отношение на видеозаписа. В този раздел TCL 20 Pro 5G отбеляза 102 точки. Това, което експертите на DxoMark подчертаха най-много, беше ниският шум, който забелязаха във видеоклиповете, и скоростта на автофокуса на камерата.

TCL 20 Pro 5G е най-слаб в увеличението на изображенията. Мобилният няма телефото обектив с по-високо качество, който улавя по-добре детайлите на голямо разстояние Въпреки това, на къси разстояния увеличението на камерата работи доста добре, въпреки че не може да надмине конкуренцията.

Като цяло, TCL 20 Pro 5G постига положителни резултати в почти всичко (въпреки че има някои проблеми, които трябва да се вземат предвид). Мобилният получи добра позиция в челната част на DxOMark В допълнение, той беше само с една точка зад OnePlus 8 Pro и Samsung Galaxy S20+ в таблицата за сравнение, като много по-евтин смартфон.

А вие, какво мислите за TCL 20 Pro 5G? Хареса ли ви оценката му в DxOMark?

Препоръчано: