Aptoide може да замени Google Play в Huawei

Съдържание:

Aptoide може да замени Google Play в Huawei
Aptoide може да замени Google Play в Huawei
Anonim

След правителството на САЩ ще предприеме действия срещу Huawei за предполагаеми заплахи за американската технология. Google и други компании като Intel и Qualcomm предприеха действия срещу китайския гигант, така че Huawei трябваше да помисли за краткосрочни решения на всички свои проблеми.

Въпреки че президентът Доналд Тръмп удължи изпълнението на заповедта за блокиране с 90 дни, Huawei трябва да се подготви за най-лошия възможен сценарий.

Aptoide може да бъде предпочитаният магазин за приложения за Huawei

аптоиден
аптоиден

Huawei преговаря с Aptoide, онлайн магазина за приложения от португалски произход, за да замени Google Play. Това беше потвърдено от главния изпълнителен директор на Aptoide в Лисабон Пауло Трезентос, който заяви, че всички сценарии се проучват и все още нищо не е потвърдено.

В момента Aptoide работи с Oppo, така че не е неразумно Huawei да го включи в своите мобилни телефони. Това, което остава да видим, е дали Huawei ще замени своята галерия с приложения с Aptoide или вместо това ще пренесе цялото съдържание на Aptoide (над 900 000 приложения) в галерията с приложения.

Huawei се готви да се изправи пред най-лошия сценарий

Струва си да припомним, че Huawei също потвърдиха, че имат собствена операционна система, базирана на отворения код на Android, която да се използва в случай, че скъсването с Google бъде потвърдено.

Препоръчано: