Dry Scooping, опасното вирусно предизвикателство на TikTok

Съдържание:

Dry Scooping, опасното вирусно предизвикателство на TikTok
Dry Scooping, опасното вирусно предизвикателство на TikTok
Anonim

Едно от нещата, които характеризират TikTok от създаването му, е вирусизирането на съдържание Понякога някои танци стават вирусни, друг път някои филтри (като филтъра за красота, който стана супер популярни) и дори статии като светлинния пръстен стават вирусни. Има обаче допълнителна категория съдържание, което става вирусно: предизвикателства.

Те почти винаги са прости и забавни, като тези в нашия списък с предизвикателства в TikTok, които да правите като двойка. Някои обаче могат да бъдат много опасни. Пример? Dry Scooping, опасното вирусно TikTok предизвикателство, което почти уби tiktoker.

Какво е сухо загребване? Това е предизвикателството за суха лопата на TikTok

@ferrofits

Нова предварителна работаyyyyy?? preworky fyp parati gymtok fitness ferrofits

♬ оригинален звук – Fernando Gzz

Предизвикателството със суха лопата на TikTok включва изяждане на пълна лъжица протеинова добавка преди да започнете тренировъчния ден. Детайлът е, че тази мерителна лъжичка се взема директно от контейнера с протеин, суха и неразредена във вода или друга течност, както е указано от производителя.

Намерението? Според самото предизвикателство, идеята е да получите огромен енергиен тласък бързо, като консумирате праха неразреден. Така че? За да можете да изпълнявате вашите рутинни упражнения и ежедневни тренировки с по-голяма лекота, в допълнение към намаляване на по-късната умора.

Произходът на това предизвикателство е неизвестен, но хиляди потребители започнаха да го опитват, особено фитнес общността на TikTokКакъв е проблемът? Въпреки че започна като идея без лоши намерения, нещата започнаха да се объркват по пътя поради безразсъдство.

Защо сухото загребване е опасно за здравето?

опасности сухо загребване предизвикателство вирусен tiktok
опасности сухо загребване предизвикателство вирусен tiktok

Протеиновите добавки съдържат множество компоненти, които са отговорни за осигуряването на енергия: кофеин, креатин, подсладители, аминокиселини, витамини и др. Въпреки това, едно общо нещо, което всички протеинови добавки преди тренировка имат, е, че трябва да се разреждат във вода, мляко или други течности

Причината? Тези течности действат като регулиращи агенти на компонентите на добавката, тъй като позволяват техните ефекти да се освобождават малко по малко в постоянен поток от енергия. Когато извадите тази променлива от уравнението и оставите само сухия прах, начинът, по който тялото обработва добавката, е много различен.

Чрез консумацията на суха протеинова добавка вие изпращате на тялото си енергийна помпа, която действа бързо и тогава започва опасността. Получавайки цялата тази енергия на един дъх, сърдечната ви честота ще започне да се ускорява, потенциално достигайки опасно висока честота. Освен това вашият метаболизъм също ще бъде засегнат, тъй като ще се увеличи рязко, а не постепенно.

Някои тиктокъри заявиха, че ефектът от Dry Scooping върху тях е положителен, но всяко тяло е различно, а за други опитът е точно обратният. Искате ли доказателство за второто? Прочетете.

Tiktoker почти умря, изпълнявайки предизвикателството Dry Scooping, други също бяха изложени на риск

@brivtny

Време за приказки не се колебайте да задавате още въпроси по-долу. Ще отговоря на тях в следващото си видео fypシ preworkout

♬ deja vu – Оливия Родриго

От всички регистрирани случаи за рисковете от Dry Scooping, най-известният определено е този на тиктокерката Брайтни Портило. Тази 20-годишна жителка на Маями реши да приеме предизвикателството на TikTok суха лопата, преди да започне една от ежедневните си тренировки.

След като се записа как изпълнява предизвикателството и изяде лъжица протеин на прах, Портило увери, че е започнал да чувства дискомфорт в гърдите и известна болка. Той обаче не го сметнал за нещо уместно и продължил с обучението си. Тя успя да го завърши без проблем и след това отиде на работа, но получи инфаркт и трябваше да бъде приета в спешна болница.

Диагнозата? Tiktoker претърпя NSTEMI сърдечен арест (миокарден инфаркт без елевация на ST сегмента). Причината? Поради високите нива на тропонин в кръвта, протеин. За щастие той успя да се прибере у дома, но уплахата беше достатъчна, за да го спре да опитва този вид безсмислени предизвикателства.

Други случаи са много по-леки, но има записи на тиктокъри, които са пострадали:

  • Усещане за задушаване след изяждане на протеиновия прах, възвръщане на нормалното дишане само след пиене на много вода.
  • Пристъпи на кашлица поради навлизане на прах в дихателните пътища.
  • Повръщане след прием на добавката без никаква течност.
  • Сърдечната честота се повишава до опасни нива.

Все още ли мислиш за това предизвикателство? Със сигурност след като прочетете това, ще промените решението си.

Препоръчано: