Android ще даде алтернатива на Google, но има ли по-добра търсачка?

Съдържание:

Android ще даде алтернатива на Google, но има ли по-добра търсачка?
Android ще даде алтернатива на Google, но има ли по-добра търсачка?
Anonim

Google ще позволи повече търсещи машини по подразбиране на Android, поне в Европа. И тази новина не е случайна, Google беше обвинен в монопол няколко пъти Ето защо Европейският съюз постанови, че наред с други разпоредби Google трябва да улесни включването на други търсачки в Android.

Но това не е ново, решението на ЕС не е ново. Досега Google даваше видимост на 3 други търсачки на Android, но попадането сред тези три късметлии не беше лесно или безплатно.

По този начин Google не само се „съобрази“с изискванията на ЕС, но и накара другите да платят глобатаНо… след няколко оплаквания, Европейският съюз отново се намеси и вече няма да има 3, а 12 кандидати. И те също няма да трябва да плащат, въпреки че ще трябва да се съобразят с няколко условия, наложени от самия Google.

Кои са най-добрите алтернативи на търсачката Google?

алтернативи на търсачката на google на android
алтернативи на търсачката на google на android

Когато тези промени влязат в сила, когато използвате мобилния си телефон, ще можете да изберете една от алтернативите на Google и в случай, че го направите, това ще стане търсачката по подразбиране на мобилния телефон Но не само това, приложението ще бъде изтеглено и на смартфона. Всъщност това е едно от условията, наложени от Google:

  • Всички търсачки, които искат да се показват като алтернатива, трябва да имат налично безплатно приложение в Google Play.
  • Тези търсачки трябва да се занимават с общи теми, а не конкретни.
  • Търсачките които използват реклами и резултати от Google няма да могат да се показват в този списък.

Както споменахме в началото, ще има 12 алтернативи на Google Търсене, въпреки че Google все още не е уточнил кои ще бъдат. Въпреки това можем да си представим, че такива интересни и популярни търсачки като Yahoo, DuckDuckGo, Bing или Ecosia ще се появят в този списък. Всеки със своите силни и слаби страни, някои по-бързи от други, затова ви препоръчваме да ги изпробвате сами и да се придържате към този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Струва ли си да включите повече търсачки в Android?

Тази мярка може да изглежда ненужна за мнозина, но не е така. Фактът, че една компания става много мощна, не е добър за никого, дори и за самата компания. С течение на времето много е вероятно да изпадне в монополни практики, убивайки конкуренцията и разрушавайки иновациите и качеството на услугата.

От друга страна, трябва да признаем, че в момента никоя търсачка не е толкова добра, колкото тази на Google. Или поне това е заключението, до което ще стигнат повечето потребители. Също така е вярно, че никога не пречи да имате други опции, независимо дали защото не харесвате услугите на Google, притеснявате се за поверителността на данните си или просто искате да проучите какво има отвъд това.

Ако сте в Европа или Обединеното кралство, ще можете да видите тези промени от септември 2021 г.. В противен случай Google ще запази търсачката си по подразбиране само на телефони с Android.

Препоръчано: