Instagram се влошава след "поправките" на Facebook

Съдържание:

Instagram се влошава след "поправките" на Facebook
Instagram се влошава след "поправките" на Facebook
Anonim

Не е тайна за никого, че Instagram се промени много от създаването си. В повечето случаи тези промени са много положителни, но в други случаи не ни е много ясно. И много от тези промени са благодарение на Facebook, който придоби правата върху Instagram 9 преди години, през 2012 г.

След закупуването на Facebook, Instagram се превърна от просто социална мрежа от снимки и изображения в като онлайн търговски център Когато влезете в приложението, ще намерите много страници на магазини или компании, предлагащи техните продукти и услуги. Междувременно Instagram е отговорен да ви показва реклами и профили според вашите вкусове.

Всичко е проектирано да ви кара да искате да прекарвате повече време в приложението и да ви кара да искате да консумирате повече, което не е непременно лошо нещо. Все пак в един момент изглежда, че Instagram губи същността си и всичко това се дължи на Facebook. И това не е всичко, има и други причини да мислим, че Instagram се влошава след "поправките" на Facebook.

Facebook влошава Instagram, като му отнема самоличността

Записвайте 3-минутни видеоклипове в TikTok
Записвайте 3-минутни видеоклипове в TikTok

Най-тревожното нещо за промените, които Facebook прави в Instagram, е не само това, за което ви казахме по-горе, то също е свързано с абсурдната му конкуренция с TikTok Тъй като TikTok стана популярен, Facebook прояви особен интерес към включването на функциите на тази социална мрежа в Instagram, считайки я за своя основна конкуренция.

Facebook иска Instagram да бъде все повече и повече като TikTok

Въпреки това, TikTok и Instagram не могат да бъдат по-различни, докато единият се фокусира върху кратки видеоклипове, другият е роден да споделя снимки. И все пак, Facebook добави още функции, фокусирани върху видео, като IGTV и Reels И докато Reels имаха положителен ефект върху взаимодействията в Instagram, Facebook продължава да прави фини промени, така че видеоклиповете на потребителите да бъдат най- важно нещо в Instagram от сега нататък.

Ярък пример за това е смяната на бутона за публикуване на нови снимки с опцията за запис на нови ролки Тревожното е, че с тези действия Facebook кара Instagram да гасне всяка повече и повече от своята ниша и по този начин губи своята идентичност, което може да означава, че в постоянната борба да се конкурира с TikTok в крайна сметка убива същността и интереса на обществеността към Instagram.

Facebook също влоши поверителността на чата в Instagram

messenger и instagram засега няма да криптират вашите разговори
messenger и instagram засега няма да криптират вашите разговори

И това не е всичко, друга важна промяна, която Facebook направи в Instagram, е да замени чата в Instagram с Messenger. Въпреки че чатът в Instagram не беше един от най-модерните или с много опции, като WhatsApp или Telegram, с влизането в Messenger много потребители на Instagram ще видят, че поверителността им е засегната, тъй като Това приложение на Facebook събира повече лични данни от своите потребители, както се потвърждава от скорошно проучване на новото приложение за поверителност на Apple.

Бихме искали да знаем вашето мнение относно промените, които Facebook направи в Instagram, смятате ли, че са на прав път? Само времето ще покаже дали това е правилната опция И ако не, Facebook вероятно ще трябва да се върне назад, за да доближи Instagram до същността му.

Препоръчано: