Как да намерите места, достъпни за инвалидни колички, в Google Карти

Съдържание:

Как да намерите места, достъпни за инвалидни колички, в Google Карти
Как да намерите места, достъпни за инвалидни колички, в Google Карти
Anonim

Google Maps е най-доброто приложение за навигация. Big G винаги добавя нови функции към своето приложение Maps. Едно от най-новите нововъведения е, че вече можете да виждате места близо до вас в Карти, адаптирани за хора с двигателни проблеми.

Искате ли да активирате тази функция? Е, тогава останете, тъй като ще ви обясним как да намерите места, достъпни за инвалидни колички, в Google Карти.

За да можете да намерите места в Карти с входове за хора в инвалидни колички

Как да намерите места, достъпни за инвалидни колички Google Maps
Как да намерите места, достъпни за инвалидни колички Google Maps

Google обяви, че е добавил опцията „Достъпни места“в официалния си блог. Подстройката ще ви помогне много, когато пътувате с някой в инвалидна количка или с проблеми с ходенето. И какво трябва да направите, за да започнете да използвате тази новост? Следвайте стъпките по-долу, за да разберете:

  • Отидете в Google Карти и щракнете върху снимката на вашия профил.
  • Натиснете опция «Настройки».
  • Сега влезте в менюто “Настройки за достъпност”.
  • Тук поставете отметка в квадратчето “Достъпни сайтове”, за да активирате функцията.

И какво се случва, след като направя това? Е, когато търсите местоположение в приложението, ще видите инвалидна количка в името на достъпни места за хора с двигателни проблеми.

Но приложението не само ще ви каже това, тъй като Google Maps също ще ви покаже дали помещенията имат тоалетни, места за паркиране и места, пригодени за хора в инвалидни колички.

Разбира се, поясняваме, че Google за първи път стартира функцията в Япония, Съединените щати, Австралия и Обединеното кралство. Ако не сте в тези държави, все още няма да можете да активирате тази нова настройка за Карти.

Но не се притеснявайте, защото голямото G планира да направи опцията „Достъпни места“достъпна глобално през следващите няколко месеца. Ето защо рано или късно ще можете да използвате тази полезна функция във вашите Google Карти.

Какво мислите за новите функции, които Google включва в своето приложение за карти? Оставете ни вашето мнение в коментарите.

Накрая, препоръчваме ви да влезете в тази статия и да откриете 5-те най-добри трика за Google Карти на Android. Но какво можете да направите, ако вече сте уморени да използвате това приложение? Е, не се притеснявайте, тук ви оставяме 7 надеждни алтернативи на Google Maps.

Препоръчано: