Моят опит: Заслужава ли си Hydrogel протектор за екран?

Съдържание:

Моят опит: Заслужава ли си Hydrogel протектор за екран?
Моят опит: Заслужава ли си Hydrogel протектор за екран?
Anonim

Скрийнсейвърите винаги са били различен свят. Има няколко вида със съответните им предимства и недостатъци, пластмаса и закалено стъкло, но… Има още един вид, който може би не знаете: хидрогелът. Днес ще ви разкажем за нашия опит с един от този тип.

Има много неща, които може би не знаете за този материал и че той със сигурност се справя по-добре от този, който сте използвали цял живот. ?

Кой протектор е по-добър, закалено стъкло или хидрогел?

Вече сме ви разказвали за тези протектори друг път и те имат своите добри и лоши страни. Използваме го от два месеца и сега можем да ви кажем точно какъв е нашият опит, първото нещо, което ще направим, е да обобщим предимствата, които имаме с използването на хидрогела:

хидрогел протектор за екран
хидрогел протектор за екран
  • Приляга добре към 2.5D ръбовете, стои точно на ръба и изглежда така, сякаш не носите никакъв вид протектор.
  • Su инсталацията е много проста,винаги остава прав и без мехурчета, въпреки че зависи от всеки производител. В нашия случай дойде с някои водачи, които се поставят в USB C порта и след това поставяте самия протектор.
  • Придава приятно усещане при допир. Когато го докоснете с нокът изглежда гумено, но когато използвате пръстите си, може дори да мине през стъкло, тъй като е толкова тънък помага. Разбира се, доброто закалено стъкло е по-добро.
  • Той самовъзстановява се. Те не са като пластмасовите, дори и драскотините да не се забелязват при ежедневна употреба.
  • Екранът изглежда страхотно и не влошава качеството на гледане.
  • Устойчивост на удар. По принцип, преди всеки удар той е способен да поеме цялата сила, която има смисъл от докосването му. В момента екранът е непокътнат.
  • Лесно е да намерите добри протектори на ниска цена в Amazon. Има пакети от 5 единици за приблизително 10 евро, въпреки че зависи от мобилния телефон, който имате.

В момента всичко изглежда страхотно и ако питате нас, смятаме, че е по-добро от закалено стъкло на мобилен телефон с извити ръбове. Все пак не всичко, което блести, е злато, то има своите недостатъци.

Недостатъци на хидрогелния протектор

Основното нещо е, че тъй като пасва толкова добре, е лесен за повдигане, ако не го поставите правилно или имате калъф, който заема твърде много място на ръбове. В нашия случай го тествахме на Xiaomi Mi 9 (който наскоро анализирахме) с два различни капака и не сме имали никакви проблеми.

марки хидрогелни протектори
марки хидрогелни протектори

Друга подробност е, че понякога пръстовите отпечатъци остават твърде маркирании трябва да продължите да почиствате екрана. Това също ни се е случвало с някои кристали, всичко зависи от олеофобния слой, който всеки включва. Ако купите най-евтиния, със сигурност ще се влоши с времето.

Тактът е нещо по-лично и ще зависи от всеки един. На нас ни изглежда доста адекватно, но в крайна сметка не докосвате стъкло и това си личи. И накрая, трябва да кажем, че гледани срещу светлина бележките могат да се видят.

Ние предпочитаме хидрогел

Много потребители предпочитат закалено стъкло, а други хидрогел, аз лично предпочитам последното. Фактът, че изглежда, че не носите нищо, ме спечели и компенсира всички недостатъци.

Всеки ще има своето мнение и няма ясен победител, хубавото е, че можете да изберете какво да инсталирате на мобилния си телефон. Ако никога не сте опитвали този тип протектор, трябва да опитате и да решите сами. Последното е най-препоръчително.

Популярна тема