Как да деактивирам Facebook на Android без root

Съдържание:

Как да деактивирам Facebook на Android без root
Как да деактивирам Facebook на Android без root
Anonim

Производителите на мобилни устройства продължават да инсталират предварително приложения на трети страни. Най-лошото в тази ситуация е, че приложенията са инсталирани като системно приложение Което означава, че не можете да ги деинсталирате, ако не сте root потребител Въпреки това неудобство, има няколко решения, които можете да приложите. Ще ги обясним подробно по-долу.

Искам да деактивирам предварително инсталираното приложение Facebook на моя телефон, какво да направя?

За да забравите за Facebook на мобилния си телефон, трябва деактивирайте това приложение. С това ще избегнете всякакъв вид фонова активност или досадни актуализации. Има различни методи, които можете да приложите.

1.- Деактивирайте приложението Facebook в настройките на мобилния си телефон

деактивирайте facebook android
деактивирайте facebook android

Това е най-лесният метод, който можете да приложите. Първото нещо, което трябва да направите, е да отидете в настройките на мобилния си телефон. След като сте там, направете следното.

 • В мобилните настройки въведете Приложения.
 • Сега докоснете секцията Вижте всички приложения.
 • Изберете приложението от Facebook.
 • Ще видите два бутона: Деактивиране и Принудително спиране.
 • Изберете Деактивиране и натиснете OK.

Приложението Facebook ще бъде напълно деактивирано. Вече няма да работи във фонов режим и няма да е необходимо да го актуализирате.

Сега, в случай че случайно сте деактивирали и загубили акаунта си във Facebook, не се притеснявайте. Просто прочетете тази статия, за да знаете как да възстановите акаунта си във Facebook. Ще отнеме само няколко минути.

2.- Използвайте приложение, за да ви помогне да деактивирате Facebook

В случай, че се нуждаете от помощта на трета страна, винаги можете да разчитате на приложение Ето как можете бързо и ефективно да деактивирате всички функции от Facebook Най-хубавото е, че този вид приложение няма просто да деактивира Facebook. Може да ви помогне и с много други приложения, които не искате да имате активни на мобилния си телефон.

Едно от най-ефективните приложения, които можете да намерите в Play Store, е Uninstaller. Това ще ви помогне лесно да деактивирате Facebook.

3.- Можете да използвате ADB команди, за да деактивирате Facebook на мобилни устройства

Това е най-добрият метод за деактивиране на собствените приложения на вашия смартфон. Въпреки че процедурата, която трябва да извършите, е по-сложна.

 • Първото нещо, което трябва да направите е инсталирайте ADB на вашия компютър.
 • След това инсталирайте USB драйверите на вашия компютър с Windows, за да постигнете правилна комуникация между компютъра и мобилния телефон.
 • Сега влезте в мобилния си телефон и изтеглете приложението App Inspector. Тази програма ще ви помогне да откриете приложението Facebook.
 • Отворете Списък с приложения и натиснете Facebook.
 • Ще трябва да отворите Facebook пакета. Това започва с com или net, последвано от поредица от думи, разделени с точки.
деактивирайте facebook на вашия Android телефон
деактивирайте facebook на вашия Android телефон
 • Свържете телефона си към компютъра и активирайте USB отстраняване на грешки.
 • Въведете следната команда в командния ред или терминал. Заменете XX с името на пакета във Facebook.
деактивирайте facebook android
деактивирайте facebook android
 • Ако приложите стъпките правилно ще видите съобщение, което гласи Успех. Това показва, че Facebook е деактивиран и скрит.

Накрая, ако не знаете как да активирате USB отстраняване на грешки на вашия мобилен телефон, просто трябва да прочетете тази статия. Ще ви бъде много полезно по всяко време.

Популярна тема