Основателят на LeEco е обявен за престъпник в Китай

Съдържание:

Основателят на LeEco е обявен за престъпник в Китай
Основателят на LeEco е обявен за престъпник в Китай
Anonim

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на LeEco, Jia Yueting, винаги е мечтал да създаде компания, която да се конкурира с големи технологични компании като Apple, Netflix или Tesla на различни пазари, но истината е, че накрая се оказа точно обратното.

Когато хората видят мобилните телефони LeEco, добрите джаджи, които се продават на смешни цени, те се чудят защо са толкова евтини или каква тайна крият, но истината е, че те Това е марка в ликвидация. LeEco има лошо икономическо положение и този понеделник самият основател на компанията стана част от черния списък на просрочените в Китай

Регистрирайте Leeco акаунт в Европа
Регистрирайте Leeco акаунт в Европа

Голям дълг, който не може да остане така

Yueting е в черния списък като неизпълнение, защото дължи 72 милиона долара на Ping An Securities Group, голяма инвестиционна компания в Китай.

В момента, в който някой стане част от този списък, му се налагат определени ограничения, както съобщава Reuters. Списъкът е публичен и от 2013 г. е разкрит, за да засрами неизпълнените задължения, но изглежда не ги засяга твърде много.

Какви ограничения имат неизпълнените задължения в Китай?

Когато някой стане част от този списък, върху него се налагат важни ограничения в страната:

  • Те не могат да пътуват със самолет.
  • Не можете да използвате първокласно обслужване във високоскоростни влакове.
  • Те не могат да отидат в първокласни хотели.
  • Те не могат да посещават голф игрища.
  • Те не могат да купуват имоти.
  • Децата на неплатилите не могат да учат в частни училища.

Но всички тези правила са приложими в Китай въпреки че бих избрал други начини, извън страната те не изглежда да ги засягат твърде много. Това е случаят с бившия изпълнителен директор на LeEco, който живее в Съединените американски щати.

Основателят на LeEco се оттегли като президент на LeShi Internet Information and Technology по-рано тази година, за да се съсредоточи върху автомобилния отдел на LeEco. Този неизпълнение имаше нетна стойност от $6 милиарда преди 2 години и изглежда, че в момента му остават около $3,8 милиарда, повече от достатъчно, за да изплати дълга на компанията.

Ясно е, че бъдещето на компанията изглежда много мрачно оттук, след като промотира неустойчив дълг и бързината, с която искаха да разширят бизнеса си на международните пазариса ги фалирали. Ще успеят ли кредиторите да възстановят инвестицията си?

Популярна тема