Електрически скутер в Испания: законно ли е или може да бъдете глобен?

Съдържание:

Електрически скутер в Испания: законно ли е или може да бъдете глобен?
Електрически скутер в Испания: законно ли е или може да бъдете глобен?
Anonim

Преди няколко седмици анализирахме за първи път електрически скутер. Да, ако се интересувате тук можете да видите ревюто на електрическия скутер Xiaomi, но днес ще ви хвърлим информация по тема, която ви тревожи много.

Има много съмнения относно използването на електрически скутер в Испания Има много хора, които казват, че използването на електрически скутер е незаконно, други казват, че нямат проблеми и някои казват, че трябва да се спазват определени правила, за да се направи това. Истината е, че всички са прави, защото използването на електрическия скутер, този и много други, не е добре регулирано в Испания и това кара всеки градски съвет да приема разпоредбите сам.

Xiaomi Skate
Xiaomi Skate

Законно ли е използването на електрически скутер в Испания?

Е, както биха казали галисийците, зависи. Използването на електрически скутер е законно в някои части на Испания, в други не е законно или възможно, а в много други е достатъчно да поискате разрешение.

Най-добрият начин да разберете дали използването на електрически скутер е законно във вашия град е да проверите в кметството как управляват този тип превозно средство. Разбира се, тези общински наредби са пълни с вратички навсякъде.

Технически, ако няма собствени разпоредби, е законно да се разпространява с него, стига да са спазени определени разпоредби:

  • Можем да вървим по тротоара, стига да не превишаваме скоростта на пешеходците, по принцип същите правила, които трябва да спазва пешеходецът.йени
  • Не можете да шофирате със скорост, по-висока от тази на пешеходец, не можете да възпрепятствате движението, нито да създавате опасност.

Трябва да знаете, че въпреки че не е задължително да имате застраховка срещу злополука, е препоръчително да я имате за всичко, което може да се случи при всяко пътуване. Те не се считат за превозни средства и следователно не изискват регистрация, ITV или застраховка.

Обикновено се регулира от общински наредби с много вратички

Разбира се, използването на този тип скутери винаги ще бъде законно в частни имоти, стига собственикът да ни даде съгласието си за това. В градове като Барселона и някои големи градове има консенсус, че те не могат да докосват пътя, само пешеходни зони или в организирани групи. Самата DGT коментира, че ако не е регулирано, би било възможно да се движим на лявото рамо с каска и светлоотразителна жилетка, намалявайки скоростта, когато се натъкнем на пешеходци или велосипедисти.

Ако вече знаете или знаете разпоредбите на вашия град, можете да го поставите в коментарите, така че другите потребители, които идват да ни посетят, да имат точна информация и да не се налага да питат отново. Какво ще кажеш? Ако искате да закупите такъв сега в Banggood, Xiaomi Scooter е на оферта с купон за отстъпка, който ви предоставяме.

Популярна тема