Samsung и Qualcomm работят върху Snapdragon 845 за Galaxy S9

Съдържание:

Samsung и Qualcomm работят върху Snapdragon 845 за Galaxy S9
Samsung и Qualcomm работят върху Snapdragon 845 за Galaxy S9
Anonim

Този 2017 е нон-стоп за Samsung. Южнокорейската компания пусна своите два нови флагмана, Samsung Galaxy S8 и S8 Plus, на 21 април; Можете да видите характеристиките и спецификациите на двата телефона тук. Е, Samsung и Qualcomm вече работят върху Galaxy S9 процесор: Snapdragon 845

Какво ще видим в новия Snapdragon 845?

Samsung е компания, която винаги обича да бъде една крачка пред своите конкуренти. Според последните новини за сътрудничеството между Samsung и Qualcomm, Snapdragon 845 може да бъде произведен в 7 нанометра, нещо невиждано досега на пазара. Ако бъде потвърдено, както производителността, така и капацитетът на батерията на устройствата ще се подобрят значително.

снимка
снимка

Вземайки за пример Samsung Galaxy S8, той има батерия с капацитет 3000 mAh; неговият процесор, e l Snapdragon 835 е произведен в 10 нанометра, , така че консумацията и производителността на терминала по отношение на Samsung Galaxy S7 се е подобрила много. По този начин Snapdragon 845 би представлявал голям качествен скок в оптимизацията на телефоните.

Нов 7nm Snapdragon 845

Все още не можем да потвърдим на 100%, че разработката на Qualcomm 845 е в ръцете на Samsung, въпреки че повечето слухове предполагат, че е така. Има и други, които посочват, че може да е в ръцете на TSCM,този, който отговаря за производството на процесорите за iPhone на Apple.

Сигурен съм, че през следващите седмици и месеци ще научим повече за Snapdragon 845 и участието на Samsung в него развитие.

Какво мислите за тази новина за Snapdragon 845? Привлече вниманието ни предвид големите инвестиции, които Samsung направи, за да може да разработи 10-нанометрови процесори, който едва е избухнал. Ще видим как се развива всичко в Qualcomm и Samsung и, разбира се, ще ви разкажем за това.

Популярна тема