Камера на Galaxy S8: Съвети и трикове

Съдържание:

Камера на Galaxy S8: Съвети и трикове
Камера на Galaxy S8: Съвети и трикове
Anonim

Вече подготвяме старателно ревюто на Galaxy S8, но преди това решихме да направим специална статия, фокусирана върху камерата на Samsung Galaxy S8 В тази статия вие ще откриете най-добрите съвети и трикове, за да извлечете максимума от вашата камера на Galaxy S8.

Не можем да отречем, че телефоните на Samsung често са сред първите, когато става въпрос за правене на най-добри снимки, а приложението за камера на Galaxy S8 заслужава специално споменаване. Вярно е, че не се променя много на външен вид, но интегрира много нови неща, които потребителите на предишни смартфони на компанията ще видят като нови.

Интерфейс на камерата на Galaxy S8
Интерфейс на камерата на Galaxy S8

Приложението за камера на Galaxy S8: Ново и обновено

Вярно е, че приложението за камера на Galaxy S8 не е напълно променено. Не, приложението все още е подобно на това на Galaxy S7 с Nougat, но са добавени някои неща и са направени малки преки пътища, за да се улесни използването му.

Има нови преки пътища като този, който ви позволява да увеличите и намалите мащаба, като преместите бутона на затвора отдясно наляво, толкова е просто. А ако искате да превключите камерите, можете да използвате иконата или плъзнете нагоре визьора, за да превключите от предната към задната камера.

Филтри, шаблони и маски

Скинове на Galaxy S8
Скинове на Galaxy S8

Една от основните новости на Galaxy S8 е, че сега, за разлика от Galaxy S7, има нови допълнения за поставяне на снимките. С толкова много sticker и толкова много маски за камерите на толкова популярни приложения като Snapchat, време е да добавите нещо свежо към камерата на най-известната Galaxy.

Филтрите вече бяха в Galaxy S7 само чрез плъзгане на екрана наляво, но в Galaxy S8 имаме 4 нови раздела:

 • 2 раздела за филтри.
 • 1 раздел за стикери.
 • 1 раздел за кожи.
Galaxy S8 разпечатва
Galaxy S8 разпечатва

Филтрите са много класически, а стикерите са нови стикери, но това, което е най-впечатляващото, са маските, които използват технологията за разпознаване на лица, за да могат да поставят много забавни неща наоколо ти. Просто като щракнем върху плюшеното мече вдясно от камерата, имаме достъп до тези 4 неща. Опитайте ги, защото ще се посмеете много с тях.

Можете да използвате само един филтър или маски наведнъж и можете да снимате снимки и видеоклипове с тях. Някои се движат и дори имат звук, наистина са забавни.

Режими на камерата на Galaxy S8: малко, но перфектни

Режими на камерата на Galaxy S8
Режими на камерата на Galaxy S8

Ако плъзнем камерата надясно, ще видим различните режими на камерата и можем да избираме между всеки от тях:

 • Auto – Това е режимът par excellence. Вероятно това е режимът, който използвате най-много, защото ще коригира всичко, така че снимката да излезе перфектна.
 • Pro – Ръчен режим, за любители фотографи. Позволява ни да променяме ISO, скоростта на затвора, баланса на бялото и нивото на експозиция. Също така ни позволява да използваме ръчен фокус, за да направим определени рамкови снимки. Можете дори да изберете областта на фокусиране и режима на измерване, който ще използваме. Той е много завършен и ни позволява да използваме този сензор максимално.
 • Пейзаж – Класика за повечето телефони. Позволява ни да сканираме сцената от едната страна на другата, за да имаме пейзаж или по-широка картина на мястото от стандартните снимки.
Селективен фокус Galaxy S8
Селективен фокус Galaxy S8
 • Селективен фокус – Режимът на селективен фокус не е портретният режим на iPhone, който максимизира ефекта боке, но може да се използва за подобряване на този ефект. Ще направите няколко снимки едновременно и в Галерията ще можете да изберете подхода, който искате. Разбира се, ще направи впечатляващи близки планове и режимът може да се използва и в селфи камерата, тъй като сега селфи камерата на Samsung има автофокус, нещо, което мнозина не знаеха.
 • Slow motion – В този режим можем да правим видеоклипове на забавен каданс, тъй като мобилното устройство ще записва при 240 fps, за да постигне наистина добри видеоклипове.
 • Quick Camera – Напротив, ако искате да направите бърза снимка от типа time-lapse, това може да бъде добър начин да го направите. Това е добър начин да заснемете изгрев или залез, да оставите камерата да снима за един час и след това да се върнете, за да видите какво сте успели да направите. Препоръчително е да правите снимките на статив, за да постигнете добър резултат.
 • Food – Това е портретен режим за храна. Това, което прави, е да прави снимки на храна с добър фокус. Разбира се, работи добре само с обекти, които са близо.
 • Виртуална снимка – Позволява ни да създадем 360 градусова снимка. Да, това, което прави, е да извлече 360-градусовата снимка, която след това можем да качим във Facebook или някои други платформи. Ще трябва да отидете настрани и нагоре и надолу, за да получите пълната картина.

Селфи камерата е страхотна

Samsung подобри предната камера. Тази година Galaxy S8 монтира 8 MP предна камера с f/1.7 и автофокус. Да, можете да правите снимки на себе си и приятелите си, но има режими за красота, за да направи снимките още по-добри.

Веднага щом влезете в интерфейса, ще видите до мечето на стикерите икона на лице, с която можете да коригирате Beaty Face на Samsung. Ако предпочитате да правите широкоъгълно селфи, можете също да използвате панорамния режим на предната камера. Позволява ви да правите снимки, които не бихте могли да направите по друг начин.

Bixby на камерата на Galaxy S8

Прочетете Bixby Galaxy S8
Прочетете Bixby Galaxy S8

Bixby не е просто гласов асистент, който за мнозина не съществува. Разбира се, Bixby Vision е активиран и е една от частите на Galaxy S8, в които Bixby присъства от първия ден.

Визията на Bixby може да посочи обект или пейзаж и след това да извлече за вас подходящи изображения на същото място или връзки към уебсайтове за пазаруване. Bixby Vision може да работи с много обекти, въпреки че също така е вярно, че в някои случаи ще обърка нещата.

Камера с бутон Bixby Galaxy S8
Камера с бутон Bixby Galaxy S8

За да използвате Bixby Vision, просто трябва да натиснете бутона отляво на камерата, едното с око като това на изображението. Можете също да сканирате Bidi или QR кодове и други

Bixby Vision е начин да ви насърчи да започнете да използвате тази функция през камерата. Има специален хардуерен бутон за използване чрез глас и изглежда, че не иска да пропусне да бъде и пред камерата. Имайте предвид, че изглежда не работи, ако имате Verizon Galaxy S8.

Какво да промените в настройките на камерата?

Настройки на камерата на Galaxy S8
Настройки на камерата на Galaxy S8

Както във всички приложения за камера, Galaxy S8 също предлага настройки, където можем да конфигурираме различни неща, които ще помогнат за подобряване на нашите снимки. Разбира се, трябва да знаем за какво служи всяко нещо или едва ли ще можем да го използваме:

 • Проследяващ AF – Този режим на камера ни позволява непрекъснато да фокусираме върху движещ се човек или обект във визьора. Ако ще правите снимки на движещи се обекти, може да е препоръчително да активирате AF проследяване.
 • Shape Correction – Корекцията на формата прилага по-естествен ефект към снимките, за да коригира изкривяването на визьора, но това понякога може да направи невъзможно заснемането на определени снимки и може да бъде включено или изключено.
 • Методи на снимане: Можем да правим снимки не само с бутона на камерата и Bluetooth бутоните, мобилният телефон ни позволява да го правим чрез три много прости опции.

  • Докоснете екрана – Докоснете екрана, за да направите снимка.
  • Показване на дланта – Повдигане на дланта ви към камерата, за да знае, че ще направим снимка.
  • Натиснете HR сензор – Използване на бутона на сензора за сърдечен ритъм, за да направите снимка.
 • Анимирана снимка – Анимираните снимки идват от класическите Live Photos, това, което правят, е да записват малък кратък видеоклип на случващото се, преди да направите снимката и след това можете вижте го.
 • Преглед на изображения – Искате ли да видите снимки след заснемане? С тази опция ще видите снимките след като са заснети и ще можете да ги изтриете или да ги оставите в Галерията. Полезно е, ако обикновено снимаме от снимка на снимка, ако искаме да снимаме без ограничения, е необходимо да го премахнем.
 • Бърз старт – Бързият старт ви позволява бързо да стартирате камерата, като натиснете два пъти бутона за захранване.
 • Бутон за плаваща камера – И не на последно място, бутонът за плаваща камера, който може да бъде добавен и поставен навсякъде на екрана. Това е особено полезно за Galaxy S8 +, който е много голям.

Galaxy Apps: Магазинът, където ще намерите още допълнения

Купете камера на Galaxy S8
Купете камера на Galaxy S8

В началото на статията говорихме за стикери (печати), маски и режими на камерата. Е, във всяка от тези секции има икона, която казва +, която ни позволява да добавяме или купуваме режими в Galaxy Apps, магазина за приложения на Samsung.

В магазина можете да намерите стикери, маски и режими на камерата за безплатно изтегляне, в бъдеще вероятно ще има повече режими и дори някои платени, въпреки че в момента всички те са безплатни.

С всичко това се надяваме, че сме напълно премахнали камерата и приложението за камера на новия Galaxy S8 Без съмнение това е мобилният телефон, който има една от най-добрите камери на пазар и може би, ако някой спечели, това е най-балансираният от всички. Samsung го направи отново и приложението за камера лети. Имате ли Galaxy S8? Помогна ли ви нашето ръководство за камера? Ако имате въпроси, не забравяйте да използвате коментарите. Скоро ще ви представим мостри от снимките, които прави този страхотен мобилен телефон на Samsung, невероятно е.

Популярна тема