Задайте истории за поверителност във Facebook

Съдържание:

Задайте истории за поверителност във Facebook
Задайте истории за поверителност във Facebook
Anonim

Тъй като Facebook обяви стартирането на така наречените Facebook Stories, сравнения с Snapchatили Instagram Stories не са спрели. Американският гигант е последният, който се хвърли в този тип функции Въпреки че се опитват да бъдат нещо различно със своите спонсорирани филтри, резултатът не е далеч от останалите. Операцията е същата. Всичко, което публикувате, може да бъде видимо до 24 часа Въпреки че потребителите могат да го изтрият по-рано, ако желаят

Като използвате Facebook истории, вие имате възможността да споделите всичко, което искате с приятелите си, както под формата на истории, така и под формата на публикация или лично съобщение. Поверителността на историите във Facebook е нещо, за което мнозина са загрижени. Как да конфигурираме поверителността? Продължете да четете

снимка
снимка

Как да зададете поверителност във Facebook Stories

Когато създавате история във Facebook, имате възможност да решите с кого искате да я споделите. Може да не искате всички ваши контакти да могат да го виждат Следователно има начини да конфигурирате тази поверителност и да можете да решите кой да вижда нашите истории. Друго нещо, което трябва да имате предвид, ако вашият профил във Facebook е частен, само вашите контакти могат да видят историята.

Когато създадете история във Facebook, можете да видите, че имате опцията да я споделите публично, така че всичкивашите приятели могат да го видят. Можете също така да го изпратите лично до конкретни приятели. По този начин само тези хора , които обичате, могат да го видят. Това е начин да попречите на някого, когото не искате да го види. Въпреки че може да е досадно да изпратите частно историята си на някои хора.

Друг начин е да добавите човек към списък с ограничен достъп Тоест, този човек не може да види вашите публикации(нито в емисията с новини, нито във вашата история), освен ако не го промените отново. С това действие предотвратявате някой, когото не искате, да види вашата история. За да можете да добавите някого към ограничен списък, просто отидете на приятели, щракнете върху квадрата, където пише, че сме приятели и добавяне към нов списък Този списък е ограничен. Така че този човек няма да може да види какво споделяте във вашите истории.

Популярна тема