Galaxy S7 срещу Galaxy S8: Струва ли си да купите новия?

Съдържание:

Galaxy S7 срещу Galaxy S8: Струва ли си да купите новия?
Galaxy S7 срещу Galaxy S8: Струва ли си да купите новия?
Anonim

Всичко е много относително, това трябва да се има предвид винаги, когато правим артикул от този тип. Когато имате Galaxy S7 или Galaxy S7 Edge (всъщност тези данни са без значение), ще се запитате дали наистина си струва да смените мобилния си телефон след една година употреба с новия Galaxy S8 или Galaxy S8 +. Аз лично го направих и след като използвах мобилния телефон известно време, мисля, че мога да ви дам достатъчно причини да го правите и да не го правите.

Как ядете това? Да, ще говоря с вас за новостите и разликите между Galaxy S8 и Galaxy S7 и щом това стане, вие ще прецените дали е наистина си струва да смените мобилен телефон с нов. Тази статия ще бъде малко субективна от моя гледна точка, но ако имате въпроси, можете да използвате коментарите, ще се опитам да бъда възможно най-безпристрастен. Бих искал да говоря с вас за новините за новия Galaxy S8, ако ви харесва, можете да го купите, като щракнете тук на най-добра цена, но първо е по-добре да останете, за да видите дали наистина е това, което търсите.

Galaxy S7 срещу Galaxy S8
Galaxy S7 срещу Galaxy S8

Какво има Galaxy S8, за да го направи опция за разглеждане?

Новият Galaxy S8 е много иновативен, особено по отношение на дизайна. Сега, на ниво производителност, той е малко по-добър, но Galaxy S7 е толкова мощен, че днес това няма да е причина за промяна, тези, които ще бъдат убедителни причини да го направите, са следните:

  • Различен дизайн, по-тънък и по-тесен: Ако предпочитате, приятелите ви се побъркват от дизайна на мобилния ви телефон или Самият Galaxy S8 е много напреднал мобилен телефон в това отношение. Тази година Samsung показа, че извитите екрани могат да бъдат много красиви и всъщност извивката е по-малка, така че екранът се контролира по-добре и няма проблеми отстрани, както при предишния Edge. Границата е въпрос на дизайн, а не на функционалност. Ако идвате от S7 Edge, ще оцените по-малко извивката и ако наистина не ви харесва извивката, тя също не е толкова забележима.
  • Дисплей, от който ще бъдете поразени: Новият Galaxy S8 има зашеметяващ дисплей. Да, това е възможно благодарение на подобренията на Samsung в AMOLED панелите и въпреки факта, че много хора казват, че IPS днес е по-добър, стана повече от ясно, че всички производители залагат на AMOLED благодарение на неговите цветове и истинско черно слънце. Белите са по-бели от всякога и яркостта, която може да постигне, е впечатляваща.
  • Подобрена автономност: Да, в началото хората се съмняваха дали Galaxy S8 наистина ще се мери с „намалените“си батерии, но е възможно. Проверих го сам, Galaxy S8 издържа 5 часа екранно време, горе-долу един час повече, отколкото издържа моят Galaxy S7. Вярно е, че през последните месеци имам инсталирани няколко приложения, все по-малко боклук, който не е в новия Galaxy S8, но автономността не е убедителна причина да остана в S7, не се колебайте.
  • Хиляда начина за отключване на терминала: Можете да отключите телефона с лицето си, четеца на пръстови отпечатъци и четеца на ириса. Няма да ви липсват опции да направите това и истината е, че ще бъдете изумени колко лесно е да го отключите.
  • Една камера, две камери… Перфектно: Ако камерата на Galaxy S7 беше добра, сега просто погледнете новия Galaxy S8. Вярно е, че сензорът е много подобен, но софтуерът и обработката са подобрени, давайки още един обрат на това, което вече беше една от най-добрите камери за мобилни телефони. По този начин предната камера за селфи също е подобрена до 8 MP и с автофокус, един от малкото, които го имат. Вашите селфита отсега нататък ще бъдат перфектни. Удивително е качеството, което може да постигне вашата камера.
  • Повече пространство: 32 GB винаги са по-малко от 64 GB, въпреки че в S7 винаги можем да монтираме висококачествена microSD и това няма да е проблем.

Подобрената му камера, подобрената му автономност (въпреки че може да не изглежда така) и дизайнът му, който ви кара да се влюбите, са най-добрите причини да го правите и да не го правите. Но екранът му ще ви накара да се влюбите. В допълнение към това по отношение на дизайна, можем да кажем, че това е най-красивият мобилен телефон на пазара днес… Красив е в черно Просто трябва да видите приложените снимки на двата терминали.

Защо да се придържам към Galaxy S7 или да купя S7 вместо Galaxy S8?

Няма да отричам, че всеки път, когато видя Galaxy S7, не изпитвам носталгия, това наистина беше мобилен телефон, от който бях наистина доволен, и истината е, че ще продължа да го препоръчвам известно време на много мои приятели и познати, които търсят най-доброто на пазара, без да се налага да надхвърлят бариерата от 500 евро. Днес можете да закупите Galaxy S7 Edge само за 450 евро, това е впечатляващо.

  • Камера: Вярно е, че S8 има малко по-добра камера, но тази малко по-добра не струва 300 евро, разбира се, че не. Там, където се подобрява много, са селфитата, но в S7 те не са лоши, изобщо.
  • Батерия: S8 издържа малко по-дълго, но това е и защото надстроихме до Nougat след инсталиране на стотици приложения. Ако нулираме Galaxy S7 до фабричните настройки и започнем отново, автономността ще бъде по-добра дори от първия ден. S7 все още има много да се бори и в някои случаи батерията му може да издържи по-дълго.
  • Цена: S7 струва точно половината от Galaxy S8 и Galaxy S8 + и в двете версии. Това е основната причина да се придържам към Galaxy S7. Цената му. За 450 евро имате един от най-валидните мобилни телефони на пазара и спестявате същата сума, за да купите S8 за следващата година, като препродадете S7 за 250 или 300 евро, отсега нататък малко повече стойност ще бъде загубена. Дълго време е в стагнация на цената, защото е страхотен мобилен телефон. Само новият Xiaomi Mi6, който можете да закупите за 450 евро, наистина може да се справи с него и той все още няма Global ROM.

Какво мислите за двата варианта? Ще купите ли Galaxy S8 или ще се спрете на Galaxy S7? Търсите нов мобилен телефон и се страхувате, че вашият Galaxy S7 Edge или Galaxy S7 ще остарее? Не се колебайте, няма, Galaxy S7 е мобилен телефон, който все още ще даде много, много война на пазара.

Популярна тема