Flashlight LED Widget: приложение за фенерче, което има троянски кон

Съдържание:

Flashlight LED Widget: приложение за фенерче, което има троянски кон
Flashlight LED Widget: приложение за фенерче, което има троянски кон
Anonim

Днес трябва да ви дадем новини, които изобщо не ни разсмиват, защото приложението за фенерче Flashlight LED Widget има троян. Преди години това подозрение беше породено, но сега той отново разбра.

По-конкретно, научихме от Лукас Стефанко, изследовател в ESET. Той беше този, който откри троянски кон, скрит в едно от приложенията за фенерче в Play Store.

Както очаквахме, нещо подобно се случи преди години. Заразените приложения могат да четат номера за контакт, да се свързват с интернет и дори да се абонират за премиум SMS. Новият обаче, който откриха, прави още повече неща…

Фенерче LED Троянски Widget
Фенерче LED Троянски Widget

Внимавайте с LED джаджа за фенерче, това приложение е фенерче, което има троянски кон

Както ви казахме, приложението за фенерче в Play Store, което е заразено с троянски кон, е Flashlight LED Widget.

Има много потребители, които са го инсталирали на своите терминали и които не знаеха за тази новина, защото истината е, че работи перфектно (изпълнява функцията си на фенерче) за да не събуди подозрение. Но това, което се крие под него, е опасен троянски кон, който трябва да премахнете възможно най-скоро.

Този троянски кон е толкова силен, че може да открадне банкови идентификационни данни или дори да се представя за легитимни приложения

Второ, прочетохме от Protecciónrse.com, ще се сблъскаме с един от най-опасните троянски коне, които помним. Защото можете да знаете всичко, което правим в терминала. Толкова много, че можете да се защитите като блокирате заключени устройства, така че никой да не разбере.

За спокойствие, това беше разкрито през януари 2017.

Приложението Flashlight LED Widget вече е премахнато от Google Play

В момента няма да се страхувате, защото няма да можете да инсталирате това приложение за фенерче, то вече е премахнато от магазина за приложения на Google. Но беше 10 дни на разположение. Той беше пуснат на 30 март и беше изтеглен 10 дни по-късно.

Ако го имате, това, което трябва да направите е да го деинсталирате възможно най-скоро. Преди да можете да го деактивирате от Настройки > Сигурност > Администратори на устройство > премахнете полето, в което се появява това приложение за фенерче. Тогава да, изтривате го.

Имахте ли инсталирано това приложение за фенерче?

Популярна тема