Spotify и Apple Music ще бъдат интегрирани в Messenger

Съдържание:

Spotify и Apple Music ще бъдат интегрирани в Messenger
Spotify и Apple Music ще бъдат интегрирани в Messenger
Anonim

Миналия вторник, 18 април, се проведе Facebook F8 Developers Conference, на която бяха обявени най-интересните новини. Дейвид Маркъс, вицепрезидент на продуктите за съобщения във Facebook, обясни, че в недалечно бъдеще Spotify и Apple Music ще бъдат интегрирани във Facebook Messenger; мениджърът посочи, че това сливане ще донесе страхотни изживявания на потребителите.

Как ще работят Apple Music и Spotify, интегрирани във Facebook Messenger?

Все още не са известни всички подробности за тази новост, но можем да ви кажем нещо предварително. Както изглежда, потребителите ще могат да избират между Spotify или Apple Music и да използват и двете приложения в самия Facebook Messenger; те ще могат да търсят изпълнител или песен и дори да споделят музиката с контактите си директно в самия чат, без да се налага да отварят всяко приложение на трета страна. След като контактите получат песента, те могат също да да я слушат в прозореца за чат, без да се налага да отварят Spotify или Apple Music.

снимка
снимка

Това, което не стана ясно по време на презентацията, е дали възпроизвеждането на музика между участниците в чата ще бъде синхронизирано, но ние смятаме, че ще бъде. По този начин ще бъде много по-лесно за потребителите да споделят музиката, която харесват, с приятелите си.

Оставил ли е Facebook Messenger отворена вратата за други приложения на трети страни?

Интегрирането на Spotify и Apple Music във Facebook Messenger идва в резултат на това, което е известно като Facebook Messenger чат разширения, които са отворени за разработчици от трети страни. Следователно изобщо няма да ни изненада, ако в бъдеще в услугата за незабавни съобщения на Facebook бъдат интегрирани други платформи за поточно предаване на музика или дори видео.

Нямаме търпение да споделяме музика с приятелите си чрез чат във Facebook Messenger!

Популярна тема