Google интегрира блокиране на реклами в Chrome

Съдържание:

Google интегрира блокиране на реклами в Chrome
Google интегрира блокиране на реклами в Chrome
Anonim

По-голямата част от вас знаят или използват Ad Block Системата за блокиране на реклами, която със сигурност е полезна, ако искаме да да няма реклами непрекъснато скачащи всеки път, когато посетим уебсайт. Неговата употреба става все по-разпространена от потребителите и все повече и повече марки също го използват. Това е инструмент, от който рекламодателите много се страхуват. Не само те, Google също страда от използването му. Въпреки че, ако погледнем последните новини, изглежда не толкова.

Причината? Както се съобщава от The Wall Street Journal, Google обмисля интегриране на блокиране на реклами в своята система По-конкретно, те разработват собствена система за блокиране на реклами Очевидно потвърждение от американския гигант се очаква през следващите седмици. Говори се, че този рекламен блок ще бъде достъпен както за десктоп, така и за мобилен

снимка
снимка

Какво означава този рекламен блок за Google?

Колкото и странно да изглежда решението на Google, компанията може да има основателни причини за този ход. Всеки знае огромните приходи, които Google получава от реклама Те са една от основните му бизнес линии и всяка година милиони се прибират само от реклама. Защо тогава да разработваме рекламен блокер? Според компанията тя трябва да премахва само реклами, които вредят на потребителското изживяване

Google иска да премахне онези нежелани реклами, които толкова много дразнят потребителите. От тези с sound, или videos или известните Pop-Up Тоест тези, които правят потребителското изживяване е отрицателно. Друга убедителна причина за Google е, че и по този начин потребителите използват своята система за блокиране на реклами По този начин все по-малко хора биха използвали Ad Blockили други, които блокират всички реклами.

ad-block на Google няма да блокира всички реклами По този начин приходите ви няма да бъдат засегнати. Много интересен ход на американския гигант, така че остава да видим дали наистина ще се случи и ще бъде пуснат на пазара или ще си остане просто поредният слух. Какво мислите за този ход на компанията? Мислите ли, че ще работи?

Популярна тема