Батерията на Galaxy S8 с Exynos издържа повече от SD835

Съдържание:

Батерията на Galaxy S8 с Exynos издържа повече от SD835
Батерията на Galaxy S8 с Exynos издържа повече от SD835
Anonim

Samsung Galaxy S8 има абсолютно същия капацитет на батерията като Samsung Galaxy S7. Сега неговите 3000 mAh изглеждат доста справедливи за неговия 5,8-инчов екран, но за капак телефонът не предлага същата ефективност и в двете версии.

Както може би много от вас знаят, Samsung ще използва две различни конфигурации на Galaxy S8. Той ще монтира Snapdragon 835 във версията за Съединените щати и Китай и след това ще избере да монтира Samsung Exynos 8895 в международната версия, която ще бъде тази, която ще пристигне в Европа. Това се случва, защото Samsung не е в състояние да задоволи целия запас с един процесор и винаги избира две версии.

samsung exynos 9
samsung exynos 9

Galaxy S8 с Exynos има по-дълъг живот на батерията от този със Snapdragon

И тук идва проблемът. Миналата година Samsung бяха монтирали Exynos и Snapdragon в Galaxy S7, разликата в автономността също беше реална, но в този случай архитектурите на двата процесора бяха много различни.

Тази година Samsung монтира два процесора, които са практически еднакви, 10nm и с висока ефективност Резултатите показват, че не е същото, има разлика във вътрешната архитектура и може би по-усъвършенстван хардуерен контрол, който позволява на Exynos в Galaxy S8 да работи по-добре от този, монтиран на Snapdragon 835 на Qualcomm.

Има разлики и в камерата, не забравяйте

Не единственият компонент, който се сглобява от две различни фабрики, камерата също така монтира сензор Sony на някои телефони и сензор Samsung на други. Какво мислите?

И двете версии предлагат разлики в автономността, може би много повече от нивото на производителност, където процесорите ще се държат практически еднакво.

  • 7 часа и 30 минути за Galaxy S8 със Snapdragon 835.
  • 8 часа и 22 минути за Galaxy S8 с Eyxnos 8895.

Тези тестове означават, че Galaxy S8 може да предложи два дни живот на батерията при нормална употреба точно като Galaxy S7 благодарение на високата си ефективност, по-ниската разделителна способност на екрана и многото нови функции, които пестят енергия в Marshmallow. Да, Galaxy S8 с Exynos предлага 10% по-дълъг живот на батерията и моят пристига утре и ще има Exynos, вероятно скоро няма да съм доволен от него.

Разликата може да се дължи не само на вътрешната структура, която въпреки че е негова, е много подобна, а по-скоро на тактовата честота Exynos 8895 има скорост с тактова честота 2,3 GHz и 1,7 GHz на по-бавните ядра, докато Snapdragon 835 предлага 2,35 GHz и 1,9 GHz на по-бавните ядра, което може да влоши консумацията на енергия. На ниво производителност разликата е минимална, но на ниво автономност е забележителна, както виждаме. Какво мислите за тази информация?

Популярна тема