Решение: Алармата не звучи при изключен мобилен телефон в Android

Съдържание:

Решение: Алармата не звучи при изключен мобилен телефон в Android
Решение: Алармата не звучи при изключен мобилен телефон в Android
Anonim

В миналото мобилната аларма беше умна, т.е. ако бяхме изключили мобилния телефон, мобилната аларма работеше по същия начин, но сега нещата са различни, операционните системи са толкова сложен и интелигентен, че не може да направи много без пълно зареждане.

Какво означава това? Е, въпреки че имат смартфони, те не могат да се включат, за да активират алармата, следователно когато вашият Android е изключен, алармата не звучи Какво мислите? Това е животът и не е нужно да го правите. Сега, в зависимост от вашия мобилен телефон, все още може да има опция за активиране на мобилната аларма на Android с изключен мобилен телефон, въпреки че това не е опция като такава, а малък трик за включване на мобилния телефон, преди алармата да прозвучи.

опасно е да използвате мобилен телефон като аларма
опасно е да използвате мобилен телефон като аларма

Как да накарам мобилния телефон да се включи, за да звучи алармата на Android?

Разбира се, ще ви трябва поне мобилният телефон да има достатъчно батерия, за да се включи за известно време и ще ви трябват определени мобилни телефони, тъй като този трик не работи в всички. Можете да използвате до една мелодия от Spotify за вашата аларма на Android.

Не можем да направим списък на всички мобилни телефони, които имат или нямат тази функция, но можем да се опитаме да обобщим:

  • Повечето телефони с MediaTek процесор ви позволяват да програмирате включването и изключването на телефона. Това е, което ще използваме. UMI, Elephone и др Всички тези китайски марки ви позволяват да програмирате като цяло включването и изключването на мобилния телефон от настройките.
  • Някои телефони, дори с процесор Qualcomm, ви позволяват да програмирате включването и изключването на телефона, телефоните OnePlus, BQ. Samsung не ни позволява да го правим и например

Просто отидете на Настройки и намерете опцията за Планирано включване/изключване, за да настроите телефона да се включва за около 5 минути преди алармата да изгасне и след това можете да я изключите отново, когато пожелаете.

Тази функция обикновено е полезна, за да избегнете включването на мобилния телефон през нощта, но се включва, преди да се събудите, така че алармата да звучи и да не заспите. Това е една от опасностите да използваме мобилния си телефон като аларма. Това е трик, който не работи на всички мобилни телефони, тъй като самата операционна система не е в състояние да включи мобилния телефон, това е функция, която телефонът трябва да въведе вътрешно. Нещо, което може да се наложи да бъде решено в бъдещи версии, защото това е много важна функция, която мобилните телефони от миналото са имали

Популярна тема