10-те най-използвани социални мрежи в света

10-те най-използвани социални мрежи в света
10-те най-използвани социални мрежи в света
Anonim

Популярността и ефектът от социалните мрежи върху живота ни са неоспорими. Те са отговорни за много промени в начина, по който се отнасяме към другите хора. Мнозина ги виждат като чудесно решение. Най-критичните ги виждат като начин за усложняване на отношенията между хората. Независимо дали ги харесвате или не, влиянието им е неоспоримо. Има разнообразие от социални мрежи и почти сигурно имате акаунт в поне една от тях.

Все по-трудно е да намерите някой, който няма акаунт в социална мрежа. Ако вземем предвид, че в най-популярната социална мрежа има практически 2.000 милиона потребители, можем да добием представа за огромното въздействие, което социалните мрежи имат в днешния свят. Готови ли сте да откриете топ 10?

снимка
снимка
  1. Facebook: Не можеше да бъде по друг начин. Социалната мрежа par excellence е абсолютен лидер в този списък. В момента има малко над 1,9 милиарда активни потребители. Впечатляваща цифра, която показва огромната сила на социалната мрежа.
  2. WhatsApp: На втора позиция имаме друга социална мрежа, собственост на Facebook С не малка цифра от 1200 милиона потребители Най-популярното приложение за незабавни съобщения в света продължава да расте. Ще бъде ли тя номер едно в бъдеще?
  3. YouTube: Популярният видео уебсайт в момента има 1 милиард потребители. Революцията и възходът на youtubers го превърнаха в социална мрежа. Остава да видим как ще продължи да се развива.
  4. Messenger: Нещо, което е родено като инструмент за придружаване на Facebook, набира присъствие и се е превърнало в индивидуална платформа. Този ход се отрази много добре на компанията. В момента има 1 милиард активни потребители в Messenger.
  5. WeChat: Неизвестно на мнозина, това е изключително популярно приложение за съобщения в Китай. Присъствието му в страната е огромно. Те имат 899 милиона потребители, достатъчно, за да бъдат в първите пет.
  6. QQ: приложение за съобщения с поточно предаване, мобилни плащания и онлайн игри. Много пълна и интересна опция, която е съблазнила 869 милиона потребители досега.
  7. QZone: Принадлежност към същата група като предишната. Възможностите за потребителите са най-разнообразни. От възможността да пишете дневник до споделяне на музика, много разнообразен уебсайт. Има 638 милиона потребители.
  8. Instagram: Социална мрежа, която се разраства през последните години е Instagram Присъствието на влиятели промени много социалната мрежа и нейната популярност. 600 милиона активни потребители е броят, който има тази социална мрежа.
  9. Twitter: Въпреки загубата на популярност през последните години, мрежата на синята птица остава в топ 10 319 милиона потребители продължават да използват тази социална мрежа. Остава да видим как ще се развие през следващите месеци и дали ще успее да се задържи.
  10. Weibo: Този, известен като китайския Twitter, затваря този топ 10. Много знаменитости го използват, за да се популяризират и се провеждат множество рекламни кампании. Има 313 милиона потребители.

Досега топ 10 на най-използваните социални мрежи в света. Има ли такива, които са ви изненадали? В кои социални мрежи имате акаунт?

Популярна тема