Как да промените местоположението на адресната лента в Chrome за Android

Съдържание:

Как да промените местоположението на адресната лента в Chrome за Android
Как да промените местоположението на адресната лента в Chrome за Android
Anonim

Когато отворим Google Chrome на нашите смартфони, можем да видим, че адресната лента по подразбиране е горе Въпреки че много от вас са свикнали да е там, понякога може да е неудобно. Особено ако имате телефон с голям екран Това затруднява навигацията или използването на телефона с една ръка.

За щастие, има начин за решаване на този проблем Можете да промените местоположението на адресната лента Можете да я поставите вдолната част на браузъра , по начин, който опростява използването му от потребителите. Сега трябва да знаете как да го направите. Това е, което ще обясним. Има много трикове, които могат да направят използването на Chrome много интересно.

Как да промените адресната лента в Chrome

Опцията за промяна на адресната лента е скрита в браузъра. За да можете да го намерите и между другото да можете да го активирате, трябва да следвате тези стъпки. След като отворите Google Chrome на вашето устройство, трябва да копирате следния адрес:

chrome://flags/enable-chrome-home

След като отворите този адрес, трябва да потърсите блок, озаглавен « Chrome Home Android«. По-долу можете да видите, че има падащ правоъгълник Изберете опцията на активиран сред възможните нечий. След като направите тази промяна, виждате, че има син бутон в края, който казва рестартиране Трябва да го натиснете. Друг вариант е да премахнете Chrome от последните приложения и по този начин да го затворите и отворите отново. Каквото ви е най-удобно.

снимка
снимка

След като отворите отново Chrome, ще видите, че адресната лента се е преместила Вече е в отдолу на екрана. Работата на Google Chrome не се променя по всяко време. адресната лента автоматично ще се скрие при превъртане надолу и ще се вижда отново при превъртане нагоре

Най-голямата промяна, която носи това, е удобство за потребителя Много от вас вече може да смятат, че е много по-удобно да навигирате с една ръка Особено за тези със смартфон с голям екран. Тази промяна е направена с версия 56 на Chrome за Android Много е вероятно бъдещите актуализации да въведат промени или лентата да е надолу по подразбиране. Какво мислите за този вариант? Полезно ли е?

Популярна тема