Google пуска приложение за доставка на храна

Съдържание:

Google пуска приложение за доставка на храна
Google пуска приложение за доставка на храна
Anonim

Google изправете се срещу Just Eat; американската компания бавно навлиза в бизнеса с доставка на храна Google току-що пусна ново приложение, наречено Areo наBangalore и Мумбай , два от основните градове в Индия, нещо, което изненада мнозина. По този начин жителите на двата града могат да поръчват храна за вкъщи чрез приложението, както и да наемат електротехници, бояджии, водопроводчици, специалисти по чистота…

арео2
арео2

Как работи Areo?

Aero се появи необявено в Google Play Store миналата 12 април 2017 г. Идеята е много подобна на тази на Just Eat: обединяване на различните ресторанти в едно и също приложение на град, така че потребителите да не се налага да полудяват всеки път, когато искат да поръчат храна у дома. системата за търсене е много добре обмислена, тъй като можете дори да добавяте филтри, като вегетариански ресторантиПотребители можете да платите от същото приложение, чрез кредитна карта или наложен платеж.

Каква роля играе Google?

Google действа просто като посредник. С други думи, американската компания не се опитва да създаде собствен бизнес за доставка на храна или да наеме професионалисти за дома, а по-скоро работи с доставчици на тези услуги в двата индийски града.

Това не е първият път, когато Google навлиза в услугата за доставка. Компанията вече има услуга за доставка Google Express в Съединените щати, с която доставя поръчки от магазини като Toys R Us, Petsmart или Whole Foods, наред с други, за рекордно кратко време.

снимка
снимка

Какво е бъдещето на Areo?

Както посочихме, Areo в момента се предлага само в споменатите градове на Индия, Бангалор и Мумбай. Засега Google не е обявил плановете си да пренесе същото приложение в други страни, но смятаме, че ще го направи в не много далечно бъдеще. Докато чакате Areo, вероятно искате да получите 5 евро безплатно, за да ядете с Just Eat, ето ги.

Популярна тема