Facebook асистент, M, наличен в Messenger

Съдържание:

Facebook асистент, M, наличен в Messenger
Facebook асистент, M, наличен в Messenger
Anonim

2017 е годината на виртуалните асистенти, просто трябва да видим новия Galaxy S8, който ни дава възможност да избираме между Bixby и Google Assistant, въпреки че няма да използваме нито един от тях, това е друга история.

Facebook също работи върху виртуален асистент, наречен M, от известно време, M, прави своя дебют в Messenger и вече е достъпен за много от потребителите, които използват Messenger в Съединените щати, но… какво може да направи Facebook M?

Помощник M Messenger
Помощник M Messenger

Какво може да прави Assistant M във Facebook Messenger?

  • Изпращане на стикери: M може да споделя забавни стикери, които са свързани с вашите взаимодействия, до класическия стикер Благодаря, такъв, който казва чао или друг, който казва добро утро.
  • Плащане или искане на пари: Facebook M може да разпознава с кои хора говорите и може лесно да предлага или иска пари, Messenger ви позволява да изпращате пари чрез платформата.
  • Споделете вашето местоположение: M може да предложи опцията за споделяне на местоположението по време на разговор, ако установи, че говорим за нашето местоположение.
  • Правете планове: Ако сте активирали M, този асистент може да координира различни планове. M ще направи анкета (само в групови разговори), която ще се използва, за да решите какво ще правите и как. M е лидерът, който е в състояние да организира решенията за всичко.
  • Поръчайте такси или Uber: M може да ви предложи да излезете на разходка, за това той може да ви предложи опции като Lyft или Uber, с които той със сигурност има някакъв вид споразумение, което не ни засяга отрицателно.

Както можете да видите M е доста умен и това, което ще направи, е да улесни определени действия за нас, които иначе би трябвало да извършваме на ръка. Очевидно е, че M не е толкова напреднал като другите виртуални асистенти, но е вероятно да ни измъкне от повече от едно задръстване или да улесни нещата за нас в дългосрочен план.

M в момента се пуска за потребители на Android и iOS, но само в Съединените щати, Facebook асистентът ще продължи да се разширява с бавни темпове по света, но сме сигурни че ще отнеме месеци, за да го видим интегриран в Испания.

Популярна тема