Проблем с деактивирането на наслагването на екрана на Android

Съдържание:

Проблем с деактивирането на наслагването на екрана на Android
Проблем с деактивирането на наслагването на екрана на Android
Anonim

Ако имате Marshmallow, може да имате проблеми с наслагването на екрана на Android Но вече няма да се налага да се притеснявате, защото в тази статия ви предлагаме сочно решение така че наслагването на екрана да спре да ви създава проблеми в Android 6.0 Marshmallow, защото можете да управлявате разрешенията, без да се притеснявате за нищо друго.

Този проблем с наслагването на екрана на Android е свързан с разрешенията. Това е разрешение, което позволява на някои приложения да бъдат върху други приложения Ако не разбирате за какво говоря, добре известен пример са мехурчетата на Messenger, които се поставят на върха на всичко. Така че, ако искате да изключите наслагването на екрана на Android, ще ви кажа как можете да го направите лесно.

Управление на разрешенията за приложения в Android 6.0 Marshmallow
Управление на разрешенията за приложения в Android 6.0 Marshmallow

Изключване на наслагването на екрана

Това са стъпките, които трябва да следвате (метод 1):

  • Вземете своя смартфон и отидете на Настройки > Приложения > Мениджър на приложения > Кликнете върху зъбното колело за настройки > Разрешения за приложения.

Ако имате инсталирани приложения, които имат това разрешение (тези приложения имат разрешение SYSTEM_ALERT_WINDOW в manifest.xml), ще трябва да го деактивирате.

От този път ще видите всички разрешения на приложението и можете да деактивирате тези, които искате, без никакъв проблем. По този начин те ще имат достъп или ще правят само това, което искате. В някои Android се нарича Приложения, които могат да се показват върху други вместо наслагване на екрана.

С това ще можете да коригирате проблемите с наслагването на екрана Да, малко е скрито, но ще ви свърши работа. В зависимост от версията на Android, която имате, това може да стане по този начин. В Pure Android намираме предавката, в други модифицирани версии вместо това можете да намерите плюс или 3 точки. Като управлявате приложенията, можете да видите разрешенията, до които имат достъп, и да деактивирате тези, които искате.

Можете да деактивирате разрешенията, които искате

Друга опция (метод 2) е да въведете всяко приложение поотделно (както виждаме в предишното изображение) и да премахнете това разрешение. Ако го има, можете да го премахнете. Можете да въведете индивидуално чрез Настройки > Приложения > Кликнете върху приложението > Разрешения.

Тук ви казваме как да управлявате разрешенията за приложения в Marsmallow. Няма да се налага да му давате разрешения, ако не искате. Сега, в Marshmallow, вие го управлявате. Ако не работи за вас, оставете ни коментар, ние ще ви помогнем с проблемите с деактивирането на наслагването на Android

Не съм решил проблема

Ако не сте решили проблема с наслагването на екрана, опитайте да прочетете тези два метода.

  • Наслагване на екрана, какво представлява и как да го коригирате.
  • Наслагване на екрана, проблемът е в някакво приложение.

Популярна тема