Google Maps вече помни, ако искате да избегнете пътни такси

Съдържание:

Google Maps вече помни, ако искате да избегнете пътни такси
Google Maps вече помни, ако искате да избегнете пътни такси
Anonim

Google Maps продължава да бъде звезда в новините. След новините за новите функции, които приложението за Android позволява, приложението Google последва нови новини за нас. Едно от оплакванията на много потребители беше, че приложението не запомня опциите за маршрут Например, ако искахме да избегнем такса, трябваше да помним винаги да премахваме кутията за изминат участък. Ако това не беше направено, Google Maps ще ни преведе през платен път.

Това вече е нещо от миналото. Сега новата и актуализирана версия на Google Maps промени нещата. От сега нататък приложението ще запазва нашите предпочитания за маршрутСледователно сега, ако искате да избегнете такси, магистрали или фериботи, ще трябва да изпълните функцията за премахването им от списъка само веднъж.

Как да зададете предпочитания за маршрут в Google Maps

За тези, които използват приложението често, ще си спомните, че трябваше да въведете опциите за маршрут за всяка дестинация Трябва да го правите всеки път, когато отидете на ново място, въпреки че не е дълъг процес, става доста тежък. новата версия на Google Maps слага край на този проблем. Ако случайно забравите да го настроите, не е необичайно да трябва да преминете през такса.

снимка
снимка

За да можете да конфигурирате опциите за маршрут в новата версия, трябва да изпълните само една стъпка. Тези, които познават приложението, няма да имат проблеми. Просто отидете в менюто (трите точки) на лентата за дестинация Там можем да s изберем нашите предпочитания за маршрут Ако искате да избегнете такси, магистрали или фериботи, просто го изберете в списъка. От сега нататък Google Maps ще запомни тези предпочитания. В случай, че ще следвате различен маршрут и вашите предпочитания са се променили, тогава не забравяйте да промените опциите на маршрута отново.

Изглежда, че Google Maps прави доста подобрения, за да спечели повече потребители. Отговорът на потребителите остава да се види, но все повече функции стават достъпни в приложението. Планирате ли да използвате Google Maps? Какво мислите за тези подобрения?

Популярна тема