Какво е джелфи и кои 5 трика ще ви помогнат да го постигнете

Съдържание:

Какво е джелфи и кои 5 трика ще ви помогнат да го постигнете
Какво е джелфи и кои 5 трика ще ви помогнат да го постигнете
Anonim

Може да мислите, че съм написал грешно думата селфи, но не, джелфито е различен тип снимка, която определя тенденцията през 2017. Джелфито е нещо по-различно от класическото селфи и ако вникнем бързо в логиката си правим изводи.

Какво е желфи? Джелфито е снимка, която правим в движение, скачане, различна снимка и много по-забавна от класическите нацупени лица, които се появяват в селфитата. Jelfie е резултат от обединението на думата jump и selfie и не е нищо ново.

селфи трикове
селфи трикове

5 трика за получаване на перфектното джелфи

Вече през 1950 фотографът Philipee Halsman въвежда този термин за 170 снимки, публикувани в неговата книга. В тази книга знаменитости като Мерилин Монро, Салвадор Дали, Грейс Кели и някои други са дошли да скочат. Ако искате да научите повече за историята на селфитата, ето още една интересна статия.

Джелфито се откроява от другите стилове, защото показва най-спонтанната страна на човека, страна истинска и без маски Снимките получават толкова много ретуши, че свършват става скучно. Джелфито е живо. Искате ли да знаете кои са 5-те трика за постигане на перфектното джелфи?

  • Relax – Това е доста забавно. Отпуснете тялото и лицето си, за да получите добра снимка. Скачайте със свити крака и потърсете забавна поза, ако скачате прави, ще изглежда, че се носите и нищо няма да е естествено.
  • Използване на режим на серия – Много мобилни телефони, ако натиснем спусъка, правят няколко последователни снимки. Ако имате компания, потърсете снимка, която да направите с този режим и ще можете да намерите най-добрата, няма да е просто снимка, която не може да излезе в точния момент. Ако мобилният телефон е много добър, със сигурност ще може да прави значителен брой снимки в секунда.
  • Научете как работи вашата камера – Важно е да знаете колко време отнема на вашата камера, за да снима, особено ако не снимате в режим на серия от снимки. Опитайте да тествате колко време е необходимо за стрелба, когато натиснете бутона или колко време е необходимо за стрелба от звуковия сигнал, за да не останете по средата на скока.
  • Поставете камерата под себе си – Ще знаете, че фотографията е нещо, в което перспективата играе огромна роля. Ако поставите камерата близо до земята, ще създаде впечатлението, че скачате много високо. Намерете добро място, за да създадете добър ефект и използвайте сгради в далечината за добър ефект.
  • Контролирайте скоростта на затвора – Ако мобилният ви телефон има ръчни контроли, можете да контролирате скоростта на затвора, така че да не излиза замъглено, в допълнение към това някои снимки също имат сензор за движение или спортен режим, който ще ви помогне да направите добра снимка, докато се движите.

Какво мислите за тези 5 трика, за да направите най-доброто си желе? Това е тенденция, която е много модерна и скоро ще бъде приета във всички страни по света, джелфито е нещо, което е много готино, но вече няма много общо с селфи, защото повечето от тях не са премахнати от вас.

Популярна тема