Пропуснати печалби на Huawei през 2016 г

Съдържание:

Пропуснати печалби на Huawei през 2016 г
Пропуснати печалби на Huawei през 2016 г
Anonim

Huawei в момента е единствената марка на пазара, която се изправя срещу гигантите Samsung и Apple Китайската компания отбеляза огромен растеж през последните години и успя да се наложи на пазара. Други марки като Xiaomi и VIVO си създават ниша, но все още са на светлинни години пред Huawei. Успехът на Huawei , който успя да има най-продавания смартфон в Испания миналата година, трябва да донесе големи ползи. Реалността е, че през 2016 г. загуби ползи.

Какво се случи, за да се случи това? Huawei продава милиони смартфони по света. това е факт Но въпреки огромния обем телефони, продадени по света, печалбите не отразяват същите цифри. Защо?

снимка
снимка

Huawei инвестира повече в изследвания

Основната причина за намаляващата печалба на китайската компания е, че миналата година те са инвестирали масово в изследвания Ако погледнем от графиката, можем да видим, че всяка година разходите на компанията за научни изследвания нарастват. Ръстът през 2016 г. е повече от забележителен. Всичко това е усилие на Huawei да се утвърди като пазарен лидер.

Какво включват разходите за научни изследвания? Предполага се, че Huawei инвестира големи суми пари в развитие, иновации и изследвания По този начин те могат да подобрят и проектират по-добри смартфони Само като имат качество продукт могат ли да бъдат в състояние да се конкурират с лидерите на пазара Samsung и Apple Тези разходи водят до по-ниски печалби, но са необходима стъпка в реда да скочи до номер едно на пазара.

Самата компания коментира, че сумата, която отделят за изследвания, ще се увеличи през следващите години. Смята се, че ще достигне между 10 000 и 20 000 милиона долара Голямо усилие, но необходимо за изпълнение на амбицията на китайския гигант. Huawei заявиха, че искат да бъдат номер едно на пазара. В момента те са на прав път. Само през 2016 г. са продали 139 милиона смартфона Ще успеят ли да надминат тази цифра през 2017 г.? Можем само да чакаме и да видим как ще се развият продажбите тази година.

Популярна тема