Лицевото разпознаване на Samsung Galaxy S8 не е защитено

Съдържание:

Лицевото разпознаване на Samsung Galaxy S8 не е защитено
Лицевото разпознаване на Samsung Galaxy S8 не е защитено
Anonim

Samsung Galaxy S8 продължава да прави заглавия тази седмица. Представянето на най-новия модел на корейския гигант, с който той се стреми да се върне към добрите резултати, не спира да ни носи новини. Освен това ни оставя много въпроси. Новите функции на телефона бяха представени с гордост от компанията. Сигурността е ключов аспект на този телефон. Мобилният телефон предлага повече опции за сигурност, включително така нареченото разпознаване на лица Но изглежда, че не всичко, което блести, е злато.

По време на представянето на Galaxy S8, Samsung заяви, че лицевото разпознаване ще направи процеса на отключване много по-прост и удобен от Подвижен. Просто вдигнете телефона и телефонът сам ще разпознае собственика си и можете да го използвате. Идеята звучи страхотно, почти футуристично и силно развълнува феновете, които се надяват да се сдобият с този модел. Но има един проблем. Тази функция не е толкова сигурна, колкото обещава.

Официална снимка на Galaxy S8
Официална снимка на Galaxy S8

Какво се обърка с лицевото разпознаване?

Тази функция, която Samsung гордо представя, не е толкова сигурна, колкото би трябвало да бъде. Тези дни се появи онлайн видео, което ви оставяме в края на статията, в което можете да видите причината. Потребител използва снимка на себе си във функцията за лицево разпознаване. На теория това не би трябвало да работи и телефонът трябва да остане заключен. Но реалността е друга. След няколко опита можем да видим, че лицевото разпознаване в крайна сметка разпознава снимката на собственика и телефонът незабавно се отключва.

Това видео проверява страхотната мярка за сигурност, която разпознаването на лица предполага. Все още не знаем дали азиатският гигант е реагирал и дали ще ни даде обяснение защо се е случило това. Това, което също не знаем, е дали ще има известно подобрение, което позволява лицевото разпознаване да може да различи снимка от лицето в реален живот.

Можем само да чакаме реакцията, която Samsung може да ни предложи, но това може да постави под въпрос една от звездните функции на Galaxy S8Смятате ли, че това може да създаде проблеми на Samsung? Какво мислите, че може да бъде решение? Това, което се обещава, е дълг и ви оставяме с видеото, в което можете да видите как разпознаването на лицето работи със снимката на потребителя.

Популярна тема