Galaxy S8 използва два различни сензора на камерата: Sony и Samsung

Съдържание:

Galaxy S8 използва два различни сензора на камерата: Sony и Samsung
Galaxy S8 използва два различни сензора на камерата: Sony и Samsung
Anonim

Миналата година Samsung се обърка с пускането на Galaxy S7 и започна да говори за двата сензора на камерата, използвани от Galaxy S7. Тази година няма да е по-различно и Samsung ще използва два различни сензора на камерата за своите Galaxy S8 и Galaxy S8 +.

Не че един модел оборудва един сензор, а другият модел другият, не, но Samsung най-накрая ще монтира ISOCELL S5K2L2 сензор в някои модели на Samsung System LSI дивизия и в други модели ще избере сензора, който изтече преди няколко дни, сензорът Sony IMX333.

Сензор на камерата на Galaxy S8
Сензор на камерата на Galaxy S8

Два различни сензора за една камера

Не мисля, че ще има разлики, Samsung е дал на камерата уникални функции независимо от използвания сензор:

  • 12,2 MP размер.
  • 4K запис.
  • Autofo базирано на Dual Pixel.
  • Оптична стабилизация на изображението или OIS.
  • Фокусна бленда f/1,7.

И да, изображенията, които ще прави, видеоклиповете, които ще записва, и резултатите ще бъдат идентични и в двата модела. След няколко дни сравненията между двата сензора ще започнат да излизат на преден план, в които могат да се видят леки разлики, но нищо важно.

Най-важното нещо за камерата не е сензорът

Историята, за която ще се говори много, се повтаря и в предната камера, Galaxy S8 и Galaxy S8 + монтират различни сензори, има възможност за монтиране на сензор на Samsung System LSI с справкаS5K3H1 или сензор, произведен от Sony, сензорът IMX320

И двата сензора имат 8 MP резолюция, един и същ механизъм за автофокус и възможност за запис в QHD с предната камера Въпреки че сензорите са произведени от различни компании, резултатите са идентични или, най-много ще бъдат оценени малки разлики, незабележими от неексперти във фотографията.

Samsung сглобява компоненти от различни компании, за да избегне проблеми със складовите наличности

Обяснението защо Samsung го прави е просто, Samsung монтира два различни сензора и дори два различни процесора, за да избегне производствени забавяния. Тези сензори се произвеждат от различни компании, но с идентични характеристики, което го прави несериозно изобщо Същото се случи миналата година и в крайна сметка, след толкова много шум, камерата на Galaxy S7 беше все още също толкова добър с един сензор, както и с друг, както се вижда на SamMobile.

Не забравяйте, че в крайна сметка днес сензорът вече не е най-важното нещо, виждаме го в китайските мобилни телефони, където се монтират висококачествени сензори с много добри или ужасни резултати (за да видите лошата страна) и Виждаме го в Google Pixel, където е монтиран сензор, който други производители вече са монтирали с най-добрата камера на пазара благодарение на впечатляващ софтуер за управление на камерата. Нямам търпение да видя кой сензор ще ме докосне на мобилен телефон.

Популярна тема