Какъв ще бъде животът на батерията на Galaxy S8?

Съдържание:

Какъв ще бъде животът на батерията на Galaxy S8?
Какъв ще бъде животът на батерията на Galaxy S8?
Anonim

Вчера, когато Samsung представи Galaxy S8, всички бяха впечатлени. Просто трябва да видите всички характеристики на Galaxy S8, за да разберете, че това е най-добрият мобилен телефон на пазара и този, който интегрира най-много технологии в едно устройство, но сега възникна въпросът какво се е случило с батерията на Galaxy S8?

Много хора се чудят защо Samsung е дал на тези два телефона толкова справедлива батерия, след като те са 3000 и 3500 mAh съответно за двата терминала с 5, 8 и 6,2 инча екрандокато предходната година Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge имаха съответно 3000 и 3500 mAh с 5,2 и 5,5 инчови екрани. Един от компонентите, които изразходват най-много батерия в терминала, е екранът, но… толкова ли е решаващ, колкото смятат мнозина?

Официална снимка на Galaxy S8
Официална снимка на Galaxy S8

Екранът не е това, което използвате най-много днес, махнете го от главата си

Когато погледна консумацията на енергия на моя мобилен телефон виждам, че екранът вече не е устройството, което харчи най-много в повечето случаи, това е рядкост когато този, че екранът надвишава консумацията на енергия от системата и другите приложения, които мобилният телефон има.

Очевидно в моя случай знам, че е така, защото има различни приложения, които изразходват повече батерия, отколкото би трябвало, както се случва в много терминали и истината е, че ако видим тези приложения, разбираме, че в началото те не губят енергия така обидни, защото не са. Когато пуснахме мобилния телефон, батерията издържа дълго време и това е така, защото има по-малко приложения от нормалното и обикновено само приложения, адаптирани за мобилния телефон, които не харчат прекомерно.

В случая на Galaxy S8 тази малка батерия със сигурност се дължи на проблемите, възникнали в Galaxy Note 7. Samsung е ясно, че не иска да повтори играта от миналото и затова е ще даде всичко от себе си, за да няма нито един проблем с батерията на Galaxy S8.

Въпреки че създадохме впечатляващ мобилен телефон, вярно е, че броят на mAh на батериите не е това, което много от нас очакваха, въпреки че за това Samsung има съществен съюзник.

Процесорът на Galaxy S8 използва 40% по-малко от Galaxy S7

От една страна има бързото зареждане, което има Galaxy S8, което зарежда мобилния телефон много бързо, а от друга страна има разходът на енергия, направен от процесора, който е друг от компонентите, които харчат най-много в смартфон. Процесорът, след екрана, обикновено е хардуерният компонент, който консумира най-много батерия в мобилния телефон и този път Exynos 8895 на Samsung гарантира, че харчи 40% по-малко от предишното поколение.

Официален Samsung Galaxy S8
Официален Samsung Galaxy S8

Samsung създаде първите 10nm процесори както в случая на Snapdragon 835, така и в случая на Exynos 8895 и това е, което им позволява да играят с капацитет от По-справедлива батерия mAh.

Нито трябва да забравяме какво се случи с Galaxy S6, където батерията беше много добра. Сега, в допълнение, Samsung гарантира, че се възползва от оптимизациите на Nougat, за да използва консервативен профил и да постигне добра автономност. Автономността на Galaxy S8 ще бъде повече от достатъчна, за да издържи един ден, но не очаквайте да надхвърлите 3 часа и половина на екрана с този телефон Знам, че може да изглежда като прекомерна употреба но обикновено хората използват мобилния телефон повече от 2 часа на ден и това прави използването на мобилния телефон по време на много интензивен ден справедливо.

В случая на Galaxy S8 + бих се осмелил да кажа, че няма да имаме проблем с надвишаване на 4 часа и половина екранно време, повече от достатъчно да издържа на интензивна ежедневна смяна, рядко някой използва мобилния телефон повече от това. Поръчахте ли вече своя нов Galaxy S8? Моят вече е запазен и го купих тук, за 809 евро в случая на базовия Galaxy S8 и 909 евро в случая на Galaxy S8 +.

В допълнение към капацитета на батерията има още един факт, който трябва да имате предвид, батерията на Galaxy S8 ще бъде по-издръжлива от тази на Galaxy S7. Твърди се, че една година зареждане и разреждане на Galaxy S7 може да намали капацитета на батерията с до 80%, това не означава, че всички батерии ще имат този капацитет, но ако не се отнасяме добре с тях, толкова дълго ще бъдат последно.. В случая на Galaxy S8 Samsung уверява, че батерията на Galaxy S8 ще запази 95% от капацитета си след една година и това означава, че няма да се влоши толкова много с времето, колкото използва се за случая на Galaxy S6 и Galaxy S7.

Официални доказателства и данни

Въпреки че може да изглежда, че това не е вярно, Samsung разкри официалните резултати за живота на батерията и на двата модела, Galaxy S8 + срещу Galaxy S7 Edge и Galaxy S8 срещу Galaxy S7.

Galaxy S8+ срещу Galaxy S7 Edge: Живот на батерията

Живот на батерията на Galaxy S8 Plus
Живот на батерията на Galaxy S8 Plus

Galaxy S8 срещу Galaxy S7: Живот на батерията

Живот на батерията на Galaxy S8
Живот на батерията на Galaxy S8

Както можете да видите продължителностите са много сходни, вярно е, че малко батерия се губи в сравнение със S7 и S7 Edge, но нищо сериозно, защото автономността и на двата терминалите бяха наистина добри.

Популярна тема