5 неща, които сте спрели да използвате заради смартфона

Съдържание:

5 неща, които сте спрели да използвате заради смартфона
5 неща, които сте спрели да използвате заради смартфона
Anonim

Ако има предмет, който е станал най-необходим в днешно време, това без съмнение е нашият смартфон. Почти всичко, от което се нуждаем, е там. От възможността да извършвате обаждания, мигновени съобщения, приложения от всякакъв вид (от пазаруване до консултация с нашата банка), музика, най-новите новини… Голямо разнообразие от възможности в дланта ни

Но, разбира се, възможността да изпълнявате лесно толкова много функции с едно устройство също означава, че други обекти или медии стават остарели. Представяте ли си кои? Днес сме подготвили списък с 5 неща, които в крайна сметка могат да изчезнат в резултат на смартфоните.

Писма и печати

Все още можем да си спомним онези дни, когато писахме писмо на нашите приятели в далечината и колко време отне да получим отговор. Без да забравяме и митичните коледни картички.

Сега всичко това на практика е остаряло. как? Появата на имейл прави живота ни много по-лесен. Възможността да изпратите съобщение навсякъде по света е въпрос на секунди.

Приложения като Whatsapp или Telegram и мрежи като Facebook правят връзката с приятели по света много по-бързо и по-лесно.

Фотокамери

Може да звучи странно, тъй като всички имаме камера, но ако се замислим, можем да видим, че камерите, вградени в нашите смартфони, стават все по-добри и по-добри.

Фотоапарати, на които професионалистите няма за какво да завиждат. Всеки средностатистически смартфон има 12-мегапикселова камера, която вече ви дава страхотно качество за правене на снимки.

Към всичко това трябва да добавим големия брой налични приложения за професионално редактиране на снимки и сте готови да създадете своето студио у дома.

пари

Може да звучи странно, но това е феномен, който виждаме все повече и повече. Сега плащаме много по-често с карта, но все повече фирми ни дават възможност да плащаме с нашите смартфони.

снимка
снимка

С едно просто движение можете да пазарувате, просто като носите смартфона си със себе си. Все повече фирми приемат този тип плащане, така че след няколко години няма да е необходимо да носите пари в брой навсякъде.

Нека не забравяме възхода на дигиталните пари като Биткойните, а това само помага да се отдалечим от парите в брой.

Флирт

Учите ли или работите? – Този митичен въпрос вече тотално остаря. Не, не че флиртът е изчезнал, но начинът, по който хората сега флиртуват и развиват лични отношения, е напълно променен.

Приложения като Tinder, Grindr или Badoo правят срещите с хора много различни и много по-бързи. Просто плъзнете надясно или плъзнете наляво, за да можете да отхвърлите някого или да правите секс.

CD's

Начинът, по който слушаме музика, се разви радикално през последните години. Спомняте ли си уокмена или дискмена?

Преместихме се от тези елементи към iTunes Store или Amazon в ерата на цифровите изтегляния и сега е ред на стрийминг с Spotify или Apple Music начело.

Сега е много лесно да можем да слушаме и да вземем със себе си навсякъде цялата ни любима музика на нашите смартфони, без да заемаме място, благодарение на SpotifyМалко по малко се очаква CD-тата да изчезнат и да се превърнат в колекционерски артикул като винила (който преживява своето възраждане през тези години).

Това е нашата селекция. Какво мислиш? Какви предмети смятате, че ще изчезнат през следващите няколко години?

Популярна тема