3 трика, за да извлечете максимума от Google Карти

Съдържание:

3 трика, за да извлечете максимума от Google Карти
3 трика, за да извлечете максимума от Google Карти
Anonim

Google Maps е едно от най-използваните приложения от потребителите Android Повечето потребители обаче не получават много от неговата производителност; като цяло те са ограничени до установяване на маршрута между две точки. Но истината е, че приложението има много функции, които могат да ви помогнат в ежедневието ви. Ето някои от най-добрите трикове, за да се възползвате максимално от Google Maps

Как да се възползвате максимално от Google Карти?

Запознайте се с пътната обстановка

Знаете ли, че с Google Maps можете да знаете трафика по определени пътища? Не е нужно да сте гений в това приложение, за да го направите. Просто трябва да влезете в страничното меню, което съществува в самото приложение.

Когато сте там, щракнете върху иконата с три хоризонтални линии горе вдясно и потърсете опцията Трафик. Ще видите трафика във вашия район, класифициран в два цвята в зависимост от ситуацията: червен, ако има много трафик и зелен, ако всичко е наред.

снимка
снимка

Близки интересни точки

Ако ще посетите нов град, със сигурност ще искате да знаете кои са близките интересни места около вашия хотел или апартамент. Google Maps може да бъде много полезно, тъй като ви показва интересните места в близост до вашата позиция.

За да направите това, просто докоснете опцията „Изследване близо до вас“, разположена в долната част на екрана. Автоматично ще се отвори екран, в който приложението ви показва къде се намирате и интересни места наблизо: ресторанти, магазини, художествени галерии, нощни клубове…

Изчистване на хронологията

Може би в даден момент искате да изтриете хронологията на адресите, които сте търсили в Google Карти Това е много лесно. Просто отидете на опцията „Настройки“на вашия смартфон или таблет с Android. Намерете секцията „Местоположение“; в долната част на екрана ще видите опция за изтриване на информацията, съхранявана от Google Maps Освен това можете да поискате да не се запазват повече местоположения.

Популярна тема