Активирайте интернет без WIFI с WhatsApp безплатно: WhatsApp измама

Съдържание:

Активирайте интернет без WIFI с WhatsApp безплатно: WhatsApp измама
Активирайте интернет без WIFI с WhatsApp безплатно: WhatsApp измама
Anonim

WhatsApp е широко използвана платформа, но освен че се използва за предаване на „важни“съобщения, тя се използва и за разпространение на хиляди измами през мрежата. Да, в WhatsApp има толкова много измами, че можем да запълним ежедневна секция с това. Преди няколко дни видяхме измамата с изгубения дядо и истината е, че тя беше много успешна.

Обикновено разкриваме само най-широко разпространените измами, но тази последна, разбира се, е една от най-гениалните, въпреки че ни е много трудно да я ухапем. Измамата казва нещо от рода на: Активирайте интернет без WIFI с WhatsApp Free Очевидно това не е много възможно или технически, но измамата е добре обоснована и иска да открадне данните ви като другите.

Hoax WhatsApp Интернет безплатно без wifi
Hoax WhatsApp Интернет безплатно без wifi

Нова измама за активиране на безплатен интернет през WhatsApp

Зад повечето от измамите обикновено стои типичният дежурен хакер, който иска да премахне няколко монети, като мами потребителите. Вече ви предупредихме, че не трябва да вярвате на нищо, което ви изпращат по WhatsApp, и ние ще обясним как работи измамата.

Съобщението, което идва при вас чрез контакт, е следното:

«Вече можете да активирате интернет без WIFI с Whatsapp Free и чрез покани, ето вашата покана!». Измамата съдържа връзка към URL адреса за онлайн активиране.

Измамата е много подобна на тази, която интернет раздаде тази Коледа, но е различна. След като щракнете върху връзката, ще видите, че можете да споделите съобщението с 13 контакта, преди да активирате безплатен интернет (което очевидно е лъжа).

След като го направите и споделете съобщението с 13-те контакта, които то ви моли (така че всеки да може да направи същото като вас и да се разпространява бързо), вие ще бъдете можете да видите типичния фалшив SMS за активиране на безплатния интернет и това, което винаги сме склонни да виждаме в този тип измами.

Най-лошото от всичко е, че измамата е много добре направена (ирония), но хората, които не контролират темата, дори ще видят секция за коментари (невярно), където хората казват, че работи перфектно и че са успели да го активират.

Всички тези коментари са по-фалшиви от банкнота от 1000 евро и затова искаме да споделите тези статии с всички, които познавате, за да не попаднат в капана, можете да го преместите през WhatsApp, ние не искаме да заразим някого, ние просто искаме потребители с по-малко познания за новите технологии да не се хващат на този тип измама.

Популярна тема