Как да подобрим живота на батерията на LG G6

Как да подобрим живота на батерията на LG G6
Как да подобрим живота на батерията на LG G6
Anonim

Без значение колко добра или голяма е вашата мобилна батерия, винаги искате повече. Тази година модата накара както LG, така и други марки да пуснат телефони с огромни екрани и много малък mA и това означава, че 3300 mAh батерия на LG G6 не достига

Да, вярно е, не всеки ще види как мобилната му батерия се изтощава бързо, но е нормално да видим как пристигаме с 50% от батерията на обяд или че не пристигна през нощта. Дойде време да научите как да оптимизирате батерията на LG G6. Как да подобрим живота на батерията на LG G6?

Настройки на LG G6
Настройки на LG G6

Наблюдение на приложения, които изразходват батерията

Един от най-големите проблеми с мобилните телефони с Android са приложенията, които харчат повече, отколкото допринасят. Отворете Настройки и отидете на Батерия – Използване на батерията, за да видите кои са първите 5 приложения, които използват най-много. Ако в списъка има такъв, който не е бил използван или не е бил използван много, натиснете Stop или рестартирайте телефона, може да е нещо конкретно. Дръжте го под контрол през следващите няколко дни, за да видите дали продължава, в който случай опитайте да го неутрализирате с Doze или го изтрийте от телефона си.

Деинсталирайте или деактивирайте приложенията, които не използвате

Мобилните телефони винаги идват с някакъв bloatware и за да го премахнете, трябва да деактивирате приложения, които никога не използвате. Раздутият софтуер вероятно не е много агресивен, но можете да деактивирате Evernote, ако не го използвате, и повече приложения, които телефонът може да има в зависимост от това къде сте го купили. Ето как да деактивирате приложенията.

Изключете връзките, които не използвате: WiFi, Bluetooth или мобилни данни

Ако не използвате WiFi често, най-добре е да го деактивирате, когато възнамерявате да го използвате. Можете също да направите същото с Bluetooth и да го активирате само когато имате нужда от него, икономията на енергия ще бъде значителна. Направете същото с GPS.

Ревю на LG G6
Ревю на LG G6

Енергоспестяващ режим на LG G6, чудесен съюзник

Всички мобилни телефони или почти всички предлагат режим за пестене на енергия, в който изразходват по-малко енергия от нормалното в замяна на блокиране на фонови данни и някои други неща. Този режим може да се използва от 100% от натоварването, а не само от 15%, той ограничава яркостта, понижава вибрациите и фоновите данни са ограничени, но по време на трудни дни може да бъде страхотен съюзник.

Настройте добре големия си екран

Екраните стават все по-ефективни и харчат по-малко, но харчат, такъв голям панел все още е това, което харчи най-много на терминала и за това е добре да отидете в Настройки – Екран и да коригирате всички опции:

  • Яркост: Колкото по-ниска е (стига да я виждате добре), толкова по-дълго ще издържи батерията.
  • Винаги активен екран или Винаги включен: Това кара батерията да се използва повече, не харчи много, но е най-добре да я деактивирате.
  • Изчакване: Колкото по-дълго е необходимо за изключване на екрана, толкова по-голяма е консумацията, най-добре е да го зададете на 30 секунди или по-малко.

Актуализиране на телефон

Когато се появи нов софтуер или нови версии на приложения, актуализирайте. Вярно е, че актуализирането на приложения е толкова често, че в крайна сметка харчите много за извършване на актуализацията, но поддържането на телефона ви актуален може да удължи живота на батерията.

Да, автоматичните актуализации на Google Play, най-доброто нещо, което можете да направите, е да ги премахнете. Ако животът на батерията е ваш приоритет, това е най-доброто, което можете да направите. Въпреки че изглежда непродуктивен, той е най-добрият, просто актуализирайте, когато пожелаем. Тествахме LG G6 и ни хареса.

Оптимизация на батерията на LG G6

Това е нещо от типа Doze, което ограничава фоновото използване и използването на фонови данни. Оптимизаторът на приложения, който ще намерите в настройките, може значително да намали потреблението на определени приложения, но можете да конфигурирате всички, които имат това активирано.

Какво мислите за всички тези трикове, които да ви помогнат да увеличите живота на батерията на новия LG G6? Вероятно все още не го имате у дома, но разгледайте триковете, когато пристигне, защото това е мобилен телефон с доста добра батерия и ние искаме да го направим възможно най-добър. Повечето трикове са приложими за повечето телефони с Android

Популярна тема