Всички новини и подобрения на Android O

Съдържание:

Всички новини и подобрения на Android O
Всички новини и подобрения на Android O
Anonim

Вчера Google пусна нова Преглед за разработчици на следващата версия на Android, това е Android O и изглежда, че най-накрая можем да тестваме повечето от новите функции, върху които ще се фокусира на тази нова версия.

Това, което ще разкрием след това, са това, което смятаме за 10-те най-интересни нови функции на Android O, но това не означава, че Google не пази тайни или не добавете някои нови функции, преди да пуснете окончателната версия на Android O на пазара. В момента няма следа от името на Android O, което би могло да бъде Android Oreo или Android Orange Whip, но все още е твърде рано да играем guess the future.

Android Oreos
Android Oreos

Кои са първите 10 нови функции на Android O?

Android O носи много нови функции, но този път изглежда, че ще видим отново еволюционна версия на Android, а не версия с революционни промени. Това, въпреки че изглежда лошо, е точно обратното, тъй като означава полиране на Android, така че да има по-добро потребителско изживяване, отколкото досега.

С появата на Nougat нещата се промениха много и Google трябва да се върне на работа, ако иска новата му версия на Android да работи както всички очакват. Какви са 10-те подобрения, които виждаме в Android O? И да, този път Google не е пуснал ново приложение за съобщения, жалко (режимът на ирония е активиран).

Подобрения в управлението на батерията

Doze Android O подобрения
Doze Android O подобрения

Една от основните промени в Android O е подобряването на режима Doze, който стигна до Marshmallow и Nougat. Doze вече ще може да ограничава фона на приложенията много по-агресивно, за да помогне за запазването на живота на батерията много по-добре. Идеята зад новото подобрение на Doze е да се знае към кои приложения да се приложи корекция на прекомерното потребление на фона и към кои не.

Новият Doze може да намали фоновите услуги, да подобри управлението на батерията, когато GPS е активиран и да оптимизира консумацията на батерията на Android, което е един от основните проблеми на платформата. Самият разход не е от Android, а от приложенията, които са инсталирани, но Google трябва да направи нещо сега и това изглежда е начинът.

Нови подобрени известия

Android O известия
Android O известия

Известията в Android вече нямат нищо общо със старите Gingerbread известия, но в Android O те ще бъдат подложени на ново подобрение. Приложенията вече ще бъдат категоризирани и могат лесно да бъдат деактивирани.

В тази статия обясняваме в дълбочина какви ще бъдат известията за Android O и не искаме да пропуснете да я прочетете, защото говорим за това как можете да контролирате прецизно известията си, нещо, което е добро за всички. В допълнение към това известията ще се предлагат на различни канали и разработчиците ще могат да избират дали известията трябва да светят светодиода, дали трябва да нарушат тишината, ако не се чуват, и т.н. Известията ще бъдат персонализирани.

Приложение за автоматично попълване на формуляри

Когато сърфираме в Chrome много пъти, ние допълваме данните на нашите уебсайтове лесно със запазените данни. Android O ще добави ново приложение, което може да попълва регистрационни данни, така че да не се налага да повтаряме всеки път, когато искаме да отворим акаунт в ново приложение.

Това приложение ще може да работи като мениджър на пароли, така че да не се налага да помните една по една. Може би с това обясняваме добре как Android O иска да направи живота ни по-лесен.

Интегрирани и наслагващи се екрани

Изображение в изображение Android O
Изображение в изображение Android O

Android O ще позволи многозадачността да бъде издигната на друго ниво. Многозадачността започна много добре с Marshmallow, но в Android O ще бъде възможно да поставите изображение в друго изображение, класическият PiP на телевизорите.

Можете да гледате видео на екрана (в ъгъла), докато използвате приложение или правите други неща. Това е нещо, което ще направи възможно лесното гледане на YouTube във фонов режим или поне така се надяваме.

Повече шрифтове и с повече дизайни

Разработчиците вече ще могат да използват шрифтове по желание и да създават много по-усъвършенствани шрифтове. Това е нещо, което потребителите ще оценят и не знаем дали Android O може да улесни превключването на собствен шрифт в тази версия на Android.

Новите адаптивни икони, една от най-забележителните новости

адаптивни икони
адаптивни икони

Android O ще донесе нови адаптивни икони на платформата и въпреки че много хора не разбират много добре как ще работят, ние ще се опитаме да го обясним. Новите адаптивни икони ще позволят малко да се обедини рамката на приложенията, така че да не са твърде различни.

Тоест, те ще бъдат икони с различни рамки, които ще позволят по-интегриран и чист интерфейс, но нищо ново. Много от вас няма да ги харесат, но те ще направят възможно за стартиращи устройства, преки пътища и т.н. не се различават твърде много или имат еднакъв и спретнат вид.

Висококачествен звук чрез Bluetooth

Говори се, че Sony си сътрудничи с Android O, така че да има Bluetooth HiFi аудио и ние го виждаме в поддържаните профили, тъй като някои са собственост на Sony. Има няколко налични кодека за Android O, които ще направят аудиото през Bluetooth с отлично качество. Кодеци като SBC, AAC, LDAC и др.

Конфигурирайте аудио и множество уеб изгледи
Конфигурирайте аудио и множество уеб изгледи

Нови многонишкови прозорци на браузъра

Ще бъде възможно да отворите два прозореца на браузъра на един и същи екран. Сега изглежда, че Android WebView ще бъде много по-стабилен и усъвършенстван, за да поддържа два прозореца на екрана без никакъв проблем. Това вече е възможно на някои мобилни телефони, но изглежда, че няма да има повече грешки и сривове на браузъра при използване на тази функция.

Още новини от Android O

В допълнение към топ 10 има още новини, които си заслужава да бъдат споменати:

  • Поддръжка за DCI-P3, Adobe RGB и RGB Pro Photo профили. Те са цветни профили, които могат да се използват на екрани на устройства и са важни за много приложения от някои разработчици.
  • Какво е новото в клавиатурата на Google. Изглежда, че този път клавиатурите ще работят по-добре за прогнозиране и също така се казва, че навигацията на клавиатурата е променена, за да бъде още по-интуитивна, въпреки че за това ще трябва първо да я тестваме.
  • Висококачествено аудио. Нещо, което производителите вече са възприели, но липсваше на Android. Ще има API, който ще направи възможно използването на приложения, които поддържат аудио с ниска латентност чрез потоци.
  • Поддръжка за Java 8. В Android O има поддръжка за повече езици и времето за изпълнение ще поддържа Java8. Работи по-добре и по-бързо с Java.

Какво мислите за всички новости за Android O? Скоро ще го тестваме на нашия Nexus 6P и ще ви кажем какво мислим и как работи всичко това. Android O е еволюционна промяна от Android и ние наистина харесваме подобренията, върху които Google се фокусира. Това, което не знаем, е дали този път ще има много разлики между Android за Pixel и Android за не-Pixel.

Популярна тема