Колко често ние, испанците, сменяме своя смартфон

Съдържание:

Колко често ние, испанците, сменяме своя смартфон
Колко често ние, испанците, сменяме своя смартфон
Anonim

Тъй като производителите на смартфони по света се стремят да удължат живота на телефоните си, потребителите сменят устройствата все по-бързо и по-бързо.

В момента повечето от нас живеят постоянно свързани със своите смартфони; ние ги използваме за всичко: говорим с приятелите си, сърфираме в интернет, гледаме видеоклипове в YouTube, слушаме музика… Въпреки това не обичаме много мобилните си телефони, според цифрите.

Най-успешните марки в Испания са Samsung и Huawei, заедно с Apple. Що се отнася до Android S.0, Samsung е начело на останалите производители, но през последните месеци Huawei стъпва много здраво.

На всеки колко месеца сменяме мобилния си телефон?

Според Kantar WorldPanel, испанците сменят устройства средно на всеки 20,5 месеца; въпреки че цифрата не е твърде висока, тя е с четири месеца повече, отколкото преди три години. Въпреки този лек ръст страната ни е третата, в която потребителите сменят своя смартфон по-бързо; Изпреварват ни само Китай (20, 2 месеца) и Германия (20, 3).

Ако анализираме средната стойност, в Европа тя е 21,6 месеца, а в САЩ е 22,7.

Производители и оператори искат да ускорят подновяванията

Операторите и производителите са решени месеците, необходими за смяна на нашите смартфони, да бъдат намалени още повече. В доклада „Невероятно десетилетие за смартфона, сега какво?“Kantar Worldpanel обсъжда тактиките, които разработват за ускоряване на опресняването на мобилните устройства.

Подвижен
Подвижен

Някои от най-забележителните решения на проучването са програмите за надграждане, които в допълнение служат за задържане на потребителите; както и прекратяване на липсата на диференциация между устройства с нови технологии и предоставяне на по-насочено предлагане на услуги и съдържание.

Колко често сменяте своя смартфон? Над или под средното ниво в нашата страна ли сте?

Популярна тема