Как да калибрирате батерията на всеки мобилен телефон с Android

Съдържание:

Как да калибрирате батерията на всеки мобилен телефон с Android
Как да калибрирате батерията на всеки мобилен телефон с Android
Anonim

Батериите за мобилни телефони са нещо, което всички обсъждат, въпреки че обикновено не постигаме консенсус за тях. Всяка батерия е свят и теорията за това как да се отнасяме към тях е нещо, което много хора не знаят.

Много хора вярват, че батериите не се нуждаят от калибриране и истината е, че отчасти това не е необходимо. Калибрирането на батерията не прави много, но е вярно, че на всеки 3 месеца не боли да го правите и процесът е много прост и ясен. Калибрирането на батерията няма да се използва за лесно решаване на проблеми с батерията на мобилния телефон, но е необходима поддръжка за нашия мобилен телефон.

сменете батерията на galaxy s7
сменете батерията на galaxy s7

Производителите казват, че батериите трябва да бъдат калибрирани

Apple посвещава цял раздел за калибриране на батериите на своите устройства, Lenovo препоръчва да го правите на всеки 2 или 3 месеца, Samsung има ръководство стъпка по стъпка, обяснява Acer в неговата страница за поддръжка и т.н Това означава, че може би трябва да се направи поддръжка на калибрирането.

Телефонът оценява автономността доста точно, но тази оценка намалява с времето и това означава, че процентът на батерията може да не отговаря на действителността. Мобилният телефон не знае точния процент на батерията, но го оценява чрез алгоритъм, който може да работи по-добре или по-лошо. Днешните батерии са интелигентни и ни позволяват автоматично да регулираме разликата в автономността, като правим това от време на време:

  • Заредете телефона до 100% и изключете телефона, докато се зарежда. След като процесът приключи, изключете мобилния телефон.
  • Оставете батерията да се разреди напълно от 100% до 0%. Това ще позволи на системата да калибрира границите на автономността.
  • Сега оставете мобилния телефон изключен за няколко часа, без да го включвате, и го свържете отново към захранването, за да може да се зареди до 100%.
  • След като мобилният телефон е зареден, той се изключва от захранването и батерията трябва да се калибрира.

Този процес работи за повечето телефони, никога не използвайте приложение за калибриране на батерията, тъй като тези приложения са безполезни. Процесът е прост и полезен, много повече, отколкото си мислите. Когато мобилният телефон не зарежда повече от 99% или подобни неща, този процес може да реши проблема по прост начин.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Тук имаме новини за най-добрия метод за калибриране на батерията на Android и как да използвате мобилния телефон по начин, по който не е необходимо да го правите от време на време към времето.

Популярна тема