Рекламата достига до виртуални асистенти

Съдържание:

Рекламата достига до виртуални асистенти
Рекламата достига до виртуални асистенти
Anonim

Много хора вероятно не разбират как някои компании печелят пари от някои видове продукти, но е лесно да го обобщим: реклама. Amazon Echo и Google Assistant са най-новите виртуални асистенти, които достигнаха до повече домове и изглежда, че вече са започнали рекламната война. йени

Рекламата и маркетингът са големият бизнес, който движи света и без добър маркетингов план сте загубени, но ако не знаете интегрирайте рекламата във вашите услуги в истински начин, по който няма да можете да постигнете див успех. Рекламата движи милиони и милиони и скоро ще достигне до виртуални асистенти като Google Home или Amazon Echo

Google го прецака, но каза, че не е реклама

Преди няколко дни потребителите на Google Home започнаха да съобщават, че Google Home, техният виртуален асистент, им предлага реклама и това представлява опасност.

Когато поставим виртуален асистент в дома, ние се настроихме да нарушим значително нашата поверителност, но не смятахме, че Google ще има желание да започне да монетизира платформата, така че скоро.

В това видео, споделено от потребител в Twitter, можете да видите как Google предлага препоръка за филм от своя виртуален асистент, филма на Бела и звярът.

Опитахме Xperia Agent
Опитахме Xperia Agent

Google отговори, че това не е реклама или какъвто и да е вид реклама, Google каза, че е препоръка и че е включена в новата команда на Google „Моят ден“Асистент където отивате за времето, новините, времето, което ще ви отнеме, за да стигнете до работа, и събитията, които сте планирали в допълнение към тези, които бихте могли да планирате.

Препоръките не са нищо повече от реклама

Беше ясно, че виртуалните асистенти търсят нов начин за разбиране на бъдещето, но генерирайки повече пари от старите системи. Когато вашият личен асистент ви „препоръчва“неща, той ще го направи с authority и тези неща, които той ви препоръчва, са най-добрата реклама, която една марка може да има.

Няма какво повече да се говори, това няма да е идеално или политически коректно, но е ясно, че ще има големи споразумения, така че тези препоръки да са тези, които трябва да бъдат и тези, които генерират най-много пари за компанията, докато изучава потребителския профил с часове. Простият факт, че имаме асистент, който ни слуша в продължение на 24 часа, вече дава на Google достатъчно данни, за да ни продаде препоръките, които ще приемем, и да можем да печелим повече с скритата реклама , която се извършва чрез този вид асистент.s

Популярна тема