Калибрирайте мобилната батерия: Най-добрият метод

Съдържание:

Калибрирайте мобилната батерия: Най-добрият метод
Калибрирайте мобилната батерия: Най-добрият метод
Anonim

батериите са наука, която не спира да напредва, но въпреки напредъка, докато не се появи нова и революционна технология, няма да се налага да спираме да правим приключения с тази наша мобилните телефони пристигат в края на деня.

Проблемът с нашите мобилни телефони вече не е ограничената им автономност, а класическата внезапна смърт на телефона при 20% и проблеми с калибрирането на батерията. Когато мобилен телефон се изключи, когато достигне 20%, това означава, че е необходимо калибриране на батерията, въпреки че ако повредата е толкова сериозна и продължителна във времето, също е вероятно да вече не могат да бъдат обратими.

Най-добрият метод за калибриране на батерията
Най-добрият метод за калибриране на батерията

Кой е най-добрият метод за калибриране на батерията на мобилен телефон?

Преди време обяснихме кой е най-добрият метод за калибриране на мобилната батерия и истината е, че този метод, приложен умело, работи. Днес ще ви дадем повече подробности за процеса на калибриране и как да го подобрите, когато го прилагате.

Шегата със снимката е добра (направена изключително от сървър за вас), но калибрирането на батерията на мобилен телефон не се състои в измерване на ширината на телефона с цифровия шублер, то няма нищо общо с това. Когато калибрираме батерията, това, което искаме да направим, е тя да маркира стойностите на зареждане възможно най-добре

Процентът на натоварване не е реален, той е симулиран

Батериите нямат никакъв вътрешен компонент, който да им казва със сигурност какъв е реалният им процент на зареждане. За да разберете, батериите измерват заряда чрез импулси, които са трудни за тълкуване и те знаят със сигурност само кога са напълно заредени и кога са разредени, но процентът между тях е нещо това трябва да се изчисли и когато те загубят севера, мобилният телефон започва да прилага процент по грешен начин.

Батерията е калибрирана с пълно зареждане от 0% до 100%, но тези зареждания не са много чести и затова, за да не е необходимо да калибрирате мобилния телефон, се препоръчва да оставите мобилния телефон да се разреди до 0% от време на време и го зареждайте на 100%. С други думи, не можем да извършваме този процес много пъти, защото батерията страда, когато е напълно разредена, но е препоръчително да го правите от време на време, поне на всеки 20 зареждания Ако следвайте този метод на зареждане, малко вероятно е да се наложи да калибрираме мобилния телефон.

Приложенията използват повече батерия Android
Приложенията използват повече батерия Android

Освен това, когато разреждаме мобилния телефон, в последните проценти трябва да го оставим да се разрежда пасивно (без да го използваме), за да сме сигурни, че се разрежда добре и пикът на потреблението няма да изтощи батерията. Можем да заредим мобилния телефон до 100% няколко пъти, ако повредата е много голяма. Между изтеглянето и зареждането компаниите препоръчват да оставите телефона неактивен за 4 до 6 часа, за да сте сигурни, че батерията ще поеме заряда добре и се разбира, че трябва да използвате зарядното устройство имате точното напрежение, от което се нуждае нашият мобилен телефон (независимо дали е бързо зареждане или не).

Можем също да използваме приложения от Google Play, за да калибрираме батерията, но добрите изискват root права и извършваме периодично калибриране, но те се препоръчват, когато повредата е много голяма с много нереалистични измервания като онзи мобилен, който се изключва при 25% батерия. В нормални случаи извършването на пълно зареждане и разреждане от време на време е достатъчно, така че батерията да не загуби своя север и винаги да поддържа подходящия процент на зареждане.

И много важно, не забравяйте да използвате официални ROM или тествани ROM, за които знаете, че няма да се провалят или напротив процесът на калибриране и измерването на батерията могат да бъдат хаотични. Ако ROM съдържа вътрешни грешки в управлението на батерията, колкото и да го калибрираме, той няма да спре да се проваля и да показва процент, който не е правилен. Знаете ли кои са приложенията, които харчат най-много батерия на Android? Тук ви казваме кои са някои от тях и затова се препоръчва да ги избягвате, ако искате да се измъкнете от това живи.

Разбрахте ли правилно как се калибрира батерия в Android? Без да използвате инструментите, които мобилният носи, достатъчно е да го оставите да се разреди напълно (пасивно) и след това да изчакате около 4 или 6 часа, след като това стане, ние го зареждаме до 100% и повтаряме операцията, като винаги зареждаме с официални зарядни устройства и сертификати. Много е просто и може напълно да съживи батерията ни от един ден на следващия. Понякога дори с твърдо нулиране можем да разрешим много неща В случай, че имате съмнения, не забравяйте да използвате коментарите, за да можем да ви помогнем.

Популярна тема