3-те най-чести грешки, когато зареждаме мобилната батерия

Съдържание:

3-те най-чести грешки, когато зареждаме мобилната батерия
3-те най-чести грешки, когато зареждаме мобилната батерия
Anonim

През последните години мобилните телефони възприеха нещо, което днес изглежда все по-разпространено, интегриранабатерия. Тези вградени батерии нямат сериозен проблем, когато сменяме телефони често, но ако искаме батерията да издържи дълго време, вероятно ще трябва да се грижим за нея много повече от нормалното.

В миналото, след няколко години, батерията на мобилния телефон се повреждаше и смяната й също не беше много скъпа, така че смяната беше напълно осъществима. В момента батерията на мобилния телефон е интегрирана и смяната й е не само по-скъпа, но и по-трудна за изпълнение и трябва да се откажем от мобилния телефон, докато се смени. Технологиите за зареждане се развиха много и има няколко неща, които хората правят много погрешно, когато зареждат мобилния си телефон и затова искаме да избегнете 3-те класически грешки, които много хора правят, когато зареждат батерията на мобилния си телефон

зарядно-bc-master
зарядно-bc-master

Кои 3 грешки правят много хора, когато зареждат батерията на мобилния си телефон?

Ще направим малък списък с най-често срещаните грешки и как да ги разрешите, но истината е, че те не трябва да привличат много внимание към вас, тъй като много от тях много често.

Използвайте евтин и некачествен кабел и зарядно

Обичайно е да видите как хората харчат 800 евро за мобилен телефон, но след това го зареждат с китайски кабел за 1 евро и зарядно устройство, което струва 5 евро. Идеалното е винаги да използвате оригиналното зарядно устройство, което се доставя със самия телефон и ако това не е възможно, качествено зарядно устройство с адаптивно зареждане, което не уврежда батерията на терминала. Тук можете да намерите добро евтино зарядно. Същото и за кабела, който често не поддържа добре напрежението и компрометира стабилността на заряда.

Това се отнася и за зарядното устройство за кола, няма смисъл да зачитате заряда на мобилния си телефон, ако след това носите китайско зарядно устройство за 1 евро в автомобила, което зарежда мобилния телефон обратно, вместо напред. В този случай също е необходимо да използвате качествено зарядно.

Зареждане на мобилния телефон при неподходящи температури

Топлината е основният враг на нашия мобилен телефон, а когато се зарежда, още по-лошо. Зареждането на мобилния телефон със слънчева светлина върху него може да бъде много опасно. Също така е важно да не монтирате калъфи с лошо качество, които не позволяват на мобилния телефон да разсейва топлината добре и повишават значително температурата при зареждане. Ако имате един от тези калъфи, използвайте оригинален и ако ви харесва много, поне го махнете, когато зареждате мобилния телефон.

Антирадиационно покритие EMSAFE
Антирадиационно покритие EMSAFE

Изтощена батерия 100%

Не е нужно да изтощавате батерията, преди да я заредите отново, точно обратното. Текущите батерии не трябва да падат под 10 – 15% по всяко време и изтощаването на батерията е опасно за живота на батерията.

Няма причина да оставяте телефона да се зарежда цяла нощ (въпреки че повечето от тях прекъсват зареждането, след като батерията е на 100% и нищо не се случва). Също така няма причина да правите еднократно зареждане от 0 до 100%, повече от доказано е, че малките зареждания през деня могат да помогнат за увеличаване на циклите на зареждане на батерията, въпреки че нашата препоръка е проста. Опитайте да заредите мобилния телефон, когато падне под 20% и го заредете до 95%, въпреки че ние винаги го зареждаме до 100%, защото е много трудно да се контролира заряда в този капацитет.

Тези 3 грешки драстично намаляват живота на батерията на телефона ви и ако започнете да работите върху това, вероятно автономността на телефона ви ще се подобри значително, забележимо следващия път, когато имате терминал.

Популярна тема