Sony патентова безжично зареждане между устройства

Съдържание:

Sony патентова безжично зареждане между устройства
Sony патентова безжично зареждане между устройства
Anonim

Технологичните гиганти правят огромни крачки, за да направят живота малко по-лесен за всички нас. В момента Apple и Samsung водят голяма битка за предоставяне на безжично зареждане на своите потребители. Без да продължаваме повече, Samsung Galaxy S8 и iPhone почти сигурно ще имат безжично зареждане.

Но това е Sony днешната голяма звезда; компанията току-що патентова нова технология, която позволява безжично зареждане между две устройства. Под устройства нямаме предвид само мобилни телефони; Телевизори, компютри, микровълнови печки и всички видове електронни устройства на Sony, които биха могли да интегрират тази технология в бъдеще, също са включени.

Операцията е много проста; устройство излъчва енергия за зареждане на друг телефон чрез NFC чип. И от това, което японската компания официално съобщи, не само батерията; устройствата също ще могат да обменят данни.

Sony
Sony

Да откраднете батерия от приятелите си? Сега Sony го прави възможно

На всички ни се е случвало от време на време да имаме приятел с батерията на своя смартфон почти на 100%, а ние с едва 5%. В този тип ситуация всички се сетихме за този нов патент на Sony.

И сега най-накрая е реалност. Както е публикувано от компанията, технологията се основава на множество антенни системи, които могат да бъдат конфигурирани както за безжичен трансфер на данни, така и за пренос на енергия. Процесът на свързване на устройствата е много прост.

От разстоянието, на което могат да бъдат устройствата, това ще зависи основно от антената; колкото по-мощен е, толкова по-голямо може да бъде разстоянието между тях за обмен на енергия и данни.

Кога ще видим тази технология

Засега можем само да потвърдим, че Sony е регистрирала патента. Не е ясно обаче кога тази технология ще достигне до пазара , нито устройствата, които ще я притежават.

Какво мислите за тази нова система, патентована от Sony? Мислите ли, че ще работи и ще бъде прието на пазара?

Популярна тема