Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+: Всичко, което знаем досега

Съдържание:

Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+: Всичко, което знаем досега
Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+: Всичко, което знаем досега
Anonim

След безбройните изтичания на информация с участието на новите флагмани на Samsung, Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus, силно се съмняваме, че компанията има някаква голяма изненада, за да покаже на феновете относно тези устройства.

Това, което ни стана много ясно досега е, че и Galaxy S8, и Galaxy S8+ ще бъдат устройства с впечатляващи екрани заедно с мощни камери и хардуерни компоненти.йени

По-долу можете да намерите кратко резюме на всичко, което знаем досега за новите телефони на Samsung.

Модели на Galaxy S8

Както предишното поколение, тази година също ще има два водещи модела на Samsung, стандартният Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Първият ще има 5,8-инчов AMOLED екран с QuadHD+ резолюция, докато по-големият му брат, Galaxy S8+, ще има 6,2-инчов екран и същата резолюцияОсвен различния им размер, засега знаем, че няма други големи разлики между двата мобилни телефона.

Дизайн

По отношение на дизайна на новата гама, Samsung реши да възприеме нов подход с новия Galaxy S8, особено за да придаде по-голямо значение на екрана. За тази цел компанията премахна физическия бутон отпред на мобилните телефони, за да включи виртуален бутон Home с някакъв вид 3D Touch технология, точно като iPhone 7

galaxy-s8-дизайн
galaxy-s8-дизайн

В допълнение и двете устройства ще имат извит дизайн, подобен на Galaxy S7 edge, докато сензорът за пръстови отпечатъци е преместен на гърбаот устройствата, точно под камерата.

Накрая, Samsung ще запази IP68 сертификата и на двете устройства, което беше една от най-големите причини за успеха на продажбите на Galaxy S7. Благодарение на този сертификат за устойчивост, устройствата ще бъдат защитени срещу вода (те могат да бъдат потопени на дълбочина от 1,5 метра за 30 минути) и прах.

Екран

Както Samsung Galaxy S8, така и Galaxy S8+ ще имат “Edge” извити екрани с QuadHD+ резолюция. Въпреки това, процентът, който ще заема екрана в сравнение с общия размер, ще надхвърли 85%, много повече от това, което в момента е в iPhone 7 или iPhone 7 Plus, както може да се види в следващо изображение.

Сравнение на екрана Galaxy S8 срещу S8+ срещу iPhone 7 срещу iPhone 7 Plus
Сравнение на екрана Galaxy S8 срещу S8+ срещу iPhone 7 срещу iPhone 7 Plus

От друга страна, ние също знаем от скорошни изтичания, че както S8, така и S8+ ще имат извити ъгли на екрана, нещо, което вече сме виждали при LG G6, особено след като извитите ъгли правят екрана да оцелява много по-добре в случай на падане

Както казахме по-горе, известно е също, че Samsung подготвя технология в стила на 3D Touch, която ще бъде включена във виртуалния бутон Home на терминалите и ще позволи на потребителите да намалят силата на звука на музиката или отворете контекстни менюта.

Най-накрая, екраните на Galaxy S8 и S8 Plus също ще донесат поддръжка за S-Pen, така че феновете на по-късния Galaxy Note 7 няма да трябва да чакат пристигане на Galaxy Note 8.

Камери

Samsung-Galaxy-S8-официален
Samsung-Galaxy-S8-официален

Samsung вече е известно, че върши отлична работа с камерите в Galaxy S7, така че компанията не искаше да рискува тази година и включи същия 12-мегапикселов сензор с Технология Dual Pixel в камерите на Galaxy S8 и S8+, въпреки че те ще имат някои важни подобрения, като 4K видеозапис или заснемане при 1000 кадъра в секунда

Хардуер

В резултат на последните изтичания знаем, че Samsung ще пусне два варианта на новия Galaxy S8, един с процесор Exynos 8895 и друг със Snapdragon 835 Моделът с SD 835 вероятно ще бъде пуснат в Съединените щати, докато S8 с Exynos 8895 SoC ще се продава в европейски магазини или другаде по света.

Освен това знаем също, че Samsung ще запази 4 GB RAM, въпреки че за китайския пазар ще предлага ексклузивно вариант на Galaxy S8 с 6 GB RAM.

Батерия

Samsung направи много промени и подобрения след фиаското на Galaxy Note 7, но най-голямата от всички е тяхната нова 8-точкова програма, предназначена да гарантира безопасността на батерията Също след проверка на всеки подробности за самите батерии, Samsung също ще остави малко пространство около тях, за да ги предотврати от повреда, ако бъдат ударени от някой от вътрешните компоненти, ако възникне ситуация на нежелано падане или удар.

Galaxy S8
Galaxy S8

Процесорът Qualcomm Snapdragon 835 поддържа и новата технология за бързо зареждане Quick Charge 4, която може да осигури до 5 часа живот на батерията само с 5 минути зареждане. Не е ясно дали Samsung ще използва тази технология в своите флагмани, тъй като подобно бързо зареждане може да повлияе на батериите и да доведе до ситуации като тези, които видяхме с Galaxy Note 7. По-вероятно е компанията да запази технологията за адаптивно бързо зареждане, вградена в Galaxy S7.

Накрая, Galaxy S8 и S8+ ще разполагат с безжично зареждане със стандарта Qi и поддръжка за бързо безжично зареждане чрез собствените зарядни устройства на Samsung.

Виртуален бутон и Bixby асистент

За новите терминали Samsung реши да имплементира виртуален Home бутон, който ще заема долната част на екрана и в двата модела. Ако бутоните имат технология от типа 3D Touch, потребителите могат да я използват, за да отварят контекстни менюта или да променят силата на звука.

Бутон за начало на Galaxy S8
Бутон за начало на Galaxy S8

Samsung също работи върху нов виртуален асистент, наречен Bixby, който може да дебютира с Galaxy S8 и S8 Plus. Няколко изтичания намекнаха за допълнителен физически бутон отстрани на терминалите, който може да бъде бутон за директен достъп до асистента Bixby.

Въпреки това и двата мобилни телефона ще имат Google Assistant от първия момент, така че не знаем кой от двамата асистенти ще има водеща роля.йени

USB-C, жак за слушалки и сканиране на ириса

Samsung ще актуализира порта в новите Galaxy S8 и S8+ с нов USB-C, който ще позволи по-бърз трансфер на данни и зареждания. Освен това устройствата ще запазят и 3,5 мм жак за слушалки и функция за сканиране на ириса.

Благодарение на функцията за сканиране на ириса, потребителите ще могат да заключват файлове, папки и приложения, в допълнение към заключване и отключване на телефони само като погледнете камерата.

Операционна система и софтуер

galaxy-s8-реална снимка
galaxy-s8-реална снимка

Android 7.1 вероятно ще бъде операционната система по избор на Samsung за новите Galaxy S8 и S8+, със собствен TouchWiz UIот компанията.

Както винаги, новите устройства ще пристигнат и със софтуера за сигурност Samsung Knox, приложението за плащане S-Pay и останалите приложения на Samsung.

Дата на издаване

Представяне на Galaxy S8
Представяне на Galaxy S8

Samsung потвърди, че следващият 29 март ще бъде датата на представяне на новите Galaxy S8 и S8+, по време на събитие, наречено Unpacked, което може да се види на живо чрез приложението Unpacked 2017, вече се предлага за Android и iOS.

По време на същото събитие Samsung може да представи и други продукти, включително нови слушалки Gear VR, предназначени да работят с нови смартфони. Новата каска вече има нов дизайн и нов контролер.

Цени и наличност

Първоначално се смяташе, че Samsung ще продаде Galaxy S8 и S8 Plus в средата на април, въпреки че изглежда, че компанията промени датата на 29 април или началото на май, главно защото компанията удължи мобилното тестване период, за да избегнете други проблеми като тези с Galaxy Note 7.

Цената на Galaxy S8 може да бъде 799 евро, а на Galaxy S8+ 899 евро за 64GB модели. Samsung може също да пусне 128GB модели на двата телефона, което ще добави 100 евро повече към гореспоменатите цени.

Популярна тема