Дялът на Android е по-висок от iOS и нараства в Китай

Съдържание:

Дялът на Android е по-висок от iOS и нараства в Китай
Дялът на Android е по-висок от iOS и нараства в Китай
Anonim

Днес нов доклад, този път публикуван от момчетата от Kantar Worldpanel, ни напомни за нещо, което вече знаем, че Android е далеч над iOS Това, което е ясно, е че през последните месеци имаше доста изненади, особено в Китай, така че в тази статия ще разгледаме всички тези новини, за да не ги пропуснете.

Ако погледнем САЩ, виждаме, че през 3-те месеца преди януари 2016 г., виждаме, че продажбите на Android представляват 56, 4% от продажбите на смартфони в цялата страна, което е с 1,8 пункта по-малко от предходната година. Това обаче все още потвърждава едно нещо, че Android все още е лидер и е далеч пред iOS на Apple, който има 42% дял в тази област.

android mwc пинове
android mwc пинове

Android изпревари iOS по пазарен дял

Не можем да пренебрегнем, че горните данни са за Съединените щати. В тази страна те водят над всички 3 марки. Apple и Samsung заедно съставляват 70%. След това има LG, с 11,1% от продажбите. Не е лошо разбира се. Но имайте предвид, че не всичко е САЩ, тъй като всяка страна е свят.

В Европа Android е безспорен лидер

Ако погледнем Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания, виждаме, че делът на Android е около 74, 3% Нещо повече, той има се е увеличил спрямо предходната година с 1,4 пункта, така че това е добра новина. Въпреки това, по-лоши са тези, които имаме за Apple, която остава с нищожен пазарен дял от 22,7%.

В Китай Android помита с 83, 2%

През последните 3 месеца в Китай Android представлява 83,2% от пазарния дял С увеличение от 9,3 пункта (това е голямата новина от статията, която ние подготвих за вас). Увеличи се много и това е добра новина. Води се от Huawei с 26,6%, следван от Apple с 16,6% и на трето място Xiaomi cна 14,5%. Oppo и Vivo се разрастват, защото истината е, че всички тези китайци се справят страхотно.

Можете да видите разликата между Android в САЩ и Европа или Китай. Невероятен!:)!

Какво мислите за тези цифри? Чакаме ли ви?

Популярна тема