Bluetooth излъчва вредно излъчване: Мит или реалност?

Съдържание:

Bluetooth излъчва вредно излъчване: Мит или реалност?
Bluetooth излъчва вредно излъчване: Мит или реалност?
Anonim

Често Bluetooth е вреден е нещо, което се говори много. Но наистина ли е така? Истината е, че научната общност не е стигнала до съгласие по този въпрос; има експерти, които твърдят, че вълните, излъчвани от Smartphones, не се отразяват добре на здравето ни, докато други посочват, че Bluetooth няма никакво вредно въздействие върху здравето ни.

Вреди ли Bluetooth на здравето ни?

Не е доказано, че Bluetooth е вреден за нашето здраве. Във всеки случай, ако приемем, че вълните са вредни, въздействието ще бъде незначително.

На теория, ако такова радиационно увреждане беше реално, в случая на Bluetooth, мощността рядко надвишава 100 mW; напълно пренебрежимо малка цифра, ако я сравним с 1000 или дори 2000 mW мощност, която 4G излъчва.

Bluetooth
Bluetooth

Други митове за Bluetooth

Но това не е единственият мит, който се върти около Bluetooth връзката; по-долу отричаме някои от най-разпространените.

  • Използвайте много батерия: мит, който не е съвсем неверен, но не е и верен. До пристигането на Bluetooth 4, ако е вярно, че активирането на тази връзка изразходваше голяма част от батерията на мобилните телефони. От тази версия обаче Bluetooth има модул с ниска енергия (LE), който значително намалява консумацията на енергия.
  • Работи само в малки пространства: има няколко вида Bluetooth в зависимост от мобилното устройство. типът от клас 1 може да достигне до 100 метра; въпреки това по-голямата част от смартфоните и таблетите са от клас 2 или 3, които достигат 10 метра.
  • Включеният Bluetooth е безопасен, докато не сте видими: Много хора вярват, че докато Bluetooth не се вижда, вие сте 100% защитени от хакерски атаки. Въпреки това има начини да намерите връзката, докато Bluetooth е включен, дори и да не се вижда.

Както можете да видите, има много слухове около Bluetooth връзката на смартфони и таблети.

Популярна тема