Приложения, които могат да откраднат акаунт в Instagram

Съдържание:

Приложения, които могат да откраднат акаунт в Instagram
Приложения, които могат да откраднат акаунт в Instagram
Anonim

Акаунтът ви в Instagram откраднат ли е? Смятате ли, че някой друг освен вас има контрол върху вашия потребителски акаунт? Вероятно вината е ваша, Instagram не е претърпял масивно хакване на сървъри или нещо подобно.

Повечето от откраднатите акаунти в Instagram страдат от този проблем поради техните собственици и проблемът не е нищо друго освен използването на приложение, което краде акаунта в Instagram. Агенция за сигурност (ESET, същата, която създаде известния NOD32) откри 13 приложения, които могат да откраднат вашия акаунт в Instagram и ние ги събрахме заедно в тази статия, така че да не Не съгрешавайте с алчност и те също крадат акаунта ви в Instagram. В случай, че е откраднат или сте използвали някое от тези приложения, разрешаването му също не е сложно, ние ще ви покажем как да го направите.

изтегляне на instagram без play store
изтегляне на instagram без play store

Как приложенията крадат акаунта ви в Instagram?

В момента тези 13 приложения са премахнати от Google Play, но начинът им на действие е почти винаги един и същ. Сериозно е, че Google е пропуснал Play Store и това показва, че вие не сте в опасност само когато инсталирате външен APK, вие също сте в опасност, когато инсталирате APK от Google Play.

Обикновено приложенията предлагат безплатни предимства, които не можем да получим естествено за кратко време (повече последователи, повече харесвания или повече коментари).

След като влезете с акаунта си в Instagram, създателите на приложението нямат много трудности да откраднат акаунта ви, дадохме ви имейл и парола, за да можете влезте в него.

Приложения, които крадат акаунт в Instagram
Приложения, които крадат акаунт в Instagram

След като имат контрол върху акаунтите за извършване на онези действия, които ние самите сме поискали, те печелят лесно от акаунта, те насърчават използването на тези приложения с нашите приятели, опит за достъп до платени услуги и др.

Нищо не е безплатно в интернет и не ви препоръчваме да попадате в капана на желанието да имате повече последователи, социалните мрежи не са отражение на нашия успех и ние трябва да ценим онези, които наистина имаме, каква е ползата за нас, ако броят на последователите или харесванията е по-голям, ако те наистина не ни следват?

Тези приложения имаха от 0 до 500 000 инсталирания в някои случаи хиляди акаунти бяха откраднати и дори повече от милион от тях. Можете да видите пълния отчет на уебсайта на ESET. Трябва само да погледнете имената на приложенията, за да разберете, че не могат да бъдат използвани за нищо добро:

  • Последователи в Instagram
  • InsTracker за Instagram
  • Истински последователи за Instagram
  • Бързи последователи за Instagram
  • Последователи Insta
  • Истински Insta Tracker

И тези вероятно не са единствените, които поемат контрола над вашите устройства, много други, които обещават да видят кой спира да ни следва в Instagram и подобни неща, придобиват контрол над нашите акаунт и го използвайте за печалба. Използвали ли сте някое от тези приложения? Внимавайте с тях.

Популярна тема